Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

130526-lvdv-keeperclinic 18Voor het derde jaar op rij organiseert vv Heeswijk een clinic voor keepers. Vandaag waren bijna veertig keepers uit de regio naar de Balledonk gekomen om zich verder te ontwikkelen in hun keeperskwaliteiten. Zes workshops voor de middag en drie spelvormen in competitie na de middag houden de jonge keepers de hele dag in actie. Keepertrainer Jan van Heeren van vv Heeswijk bekijkt tevreden de verrichtingen. 

 

"Een aantal jaren geleden gingen onze keepers naar keepersdagen, die georganiseerd waren door Frans Hoek. We bedachten dat we dat in een eigen opzet ook zouden moeten kunnen voor onze eigen keepers. Samen met onze eigen keepers en een aantal voetballers uit de senioren geven we nu deze dag vorm. Er zijn zes werkhoeken, waar alle jonge keepers gedurende de ochtend aan deelnemen", aldus een trotse van Heeren. 

Terwijl we over het hoofdveld van vv Heeswijk lopen zien we allerlei oefenvormen, waarbij allerlei aspecten van het keeperswerk aan bod komen. Het snelle voetenwerk wordt geoefend, het trappen van de bal, het positie kiezen voor het doel en natuurlijk het duiken. Dit is bij vele onderdelen een belangrijk element. 

Vol enthousiasme vertelt Jan ondertussen: "In de middag wordt er op drie veldjes in een kleine competitie tegen elkaar gespeeld. Rond drie uur is de dagafsluiting. Dan worden de medailles en een klein aandenken uitgereikt en wordt bekendgemaakt welke keeper zich vandaag het meest in ontwikkeling heeft getoond. Eerste elftalkeeper Patrick Lunenburg en oud-eerste elftalkeeper Jeroen Gordijn lopen de hele dag over het terrein om de keepers te observeren en te beoordelen. Zij bepalen wie deze prijs 'Keeper van de Dag' wint".

De keepersdag is drie jaar geleden met een kleine 25 jeugdkeepers begonnen, om de keepers een jaarafsluiting te geven. Inmiddels mag het populaire evenement zich verheugen in de belangstelling van keepers uit omliggende dorpen als Uden, Nistelrode, Dinther en Engelen. Er zijn zelfs enkele keepers uit Tilburg en Goirle. En dat de clinic een goede kwaliteit heeft blijkt wel uit de belangstelling van andere keeperstrainers die het evenement vandaag komen bekijken om het in hun eigen omgeving te organiseren. 

Uit eigen ervaring weet ik nog wat het is om 'sluitpost' te zijn. Deze clinic laat zien hoe belangrijk en veelzijdig het keepersvak heeft en krijgt met deze dag terechte aandacht voor één van de belangrijkste posities in het veld. 37 jonge keepers hebben in ieder geval een geweldige dag. Zelfs in de pauzemomenten kunnen zij de bal maar moeilijk met rust laten en sluiten op deze manier een voetbalseizoen op een mooie manier af.

Tekst en foto's: Lambert van der Ven