Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb 130527_TvA_HD_Afrika_PaletVanmiddag is er een Afrikaanse zanggroep op 't Palet geweest. Op 't Palet wordt elk jaar actie adoptie gehouden. Dat is een actie waarbij er geld ingezameld wordt voor een goed doel. Zoals elk jaar is dat dit jaar ook weer gebeurd.


Dat gebeurt met verschillende activiteiten. De kinderen gaan bijvoorbeeld een stuk wandelen, skeeleren of zwemmen. Daarvoor is er een sponsorloop, dan gaan de kinderen langs de deuren voor hun activiteit om uiteindelijk zo veel mogelijk geld op te halen en er is ook een grote markt waar je dingen kunt doen, eten of kopen. Het geld gaat dit jaar voor een gedeelte naar Peru.


Vorig jaar ging het geld voor het grootste deel naar Zuid Afrika, die mensen zijn in een zanggroep genaamd: Zakhele, nu naar Nederland gekomen. Ook gaan ze nog naar Londen. In Nederland zijn ze zo veel mogelijk scholen, zalen, theaters en kerken wezen bezoeken en ook bij Het Palet, daar zijn ze wezen zingen en dansen.


De kinderen mochten ook mee dansen, iedereen was erg enthousiast zowel de kinderen als de zanggroep. Het was prachtig, het was een gezellige middag.


Tekst: Noa van Asseldonk (groep 7a)
Foto's: Thije van Asseldonk (groep 6a)