Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

130531-lvdv-terweer 01Iedereen heeft wel een mening over het "project Ter Weer". Maar dezer dagen is er eindelijk écht actie. Onder aanvoering van de groep Actief Burgerschap, voorheen Integraal Dorps Ontwikkelings Plan (IDOP), zijn verschillende vrijwilligers met (deel) gesponsorde krachten bezig om de 'doorn in het oog' van HaDee een beter aanzien te geven. Met de kermis flaneert u door het prachtige groene hart van ons dorp! 

 

Nu dus eindelijk 'hands on' in de plaats van al het gepraat. Voorstellen voor een tijdelijke invulling van deze meest besproken plek van het dorp was door een projectgroep van Actief Burgerschap gemaakt. In de papieren HaDeejer heeft u al over de plannen kunnen lezen. De fotoserie start met de schets, die uiteindelijk met zeer beperkte middelen, in een kort tijdsbestek haalbaar is gebleken. 

De afgelopen dagen is het zandbed aangelegd en is er begonnen met het straatwerk. Vandaag zijn de randen aangebracht en morgen wordt het pad aangetrild. Volgende week wordt er puin geruimd en wordt het speelse pad met terras met wat zand aangeheeld. Twee banken bij het terras en her en der wat struikpartijen vervolmaken de plek, waarna Jong Nederland er tijdens de kermis een tent bij gaat plaatsen en alle belangstellenden over het terrein kunnen wandelen. 

Plannen voor een Kiosk elders op het plein zullen de komende periode ook nader ontwikkeld worden, zodat hiermee het Plein 1969 een nog aantrekkelijker omgeving kan worden. Zo wordt er achter de schermen hard gewerkt door de vele vrijwilligers van Actief Burgerschap en maken we samen onze dorpskern leefbaarder! 

Heeft u nog ergens de komende dagen een uurtje over om mee te helpen, dat kan. U kunt gewoon aansluiten bij de werkzaamheden. Ook kunt u zich wenden tot Jo van Hemmen, die als tijdelijk projectleider actief is. Hij kan u meer informeren over eventueel werk wat u mee kunt doen. Jo van Hemmen is telefonisch bereikbaar via 06- 13715704.

Tekst en foto's: Lambert van der Ven