Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

1307-15-wvdl-Corrie Verkuijlen 31a VoorkantCorrie Verkuijlen
Via haar dochter Mirjam kwamen we aan de praat met Corrie.
Corrie heeft vroeger de Drogisterij tegenover de kerk gehad.
Ze is in 1925 in Dinther geboren. Ze was de oudste dochter uit een groot gezin. Haar vader was koster en later kassier van de Boerenleenbank, hij verdiende FL.200 per jaar. Haar moeder was huisvrouw.

 

 

1307-15-wvdl-Corrie Verkuijlen 19a SchuilkelderZe vertelde over de oorlogstijd en de verhuizing met het hele gezin naar de schuilkelder van haar tante.( Op de foto is Corrie de tweede van links, samen met haar zussen: Sjaan, Annie en Jo)  Het was een spannende tijd, verschillende huizen en een gedeelte van de kerk werden plat gebombardeerd.

 Ze trouwde, haar man was elektricien en toen haar zus die een apothekersassistenten opleiding had gevolgd de drogisterij verliet, nam Corrie de winkel over. Corrie had samen met haar man zes kinderen. Ze maakte kleding voor het hele gezin, ze was opgeleid tot coupeuse. Tijdens deze drukke jaren behaalde  Corrie haar middenstandsdiploma  in Eindhoven. Ze slaagde met een 10 voor boekhouden!

Toen Corrie zestig was heeft ze de drogisterij en het huis verkocht.

Ze ging in Heeswijk wonen, ze werd hiermee geplaagd als overloper door haar broer Gerard Barten. Haar wens was om nog eens de vierdaagse van Nijmegen te lopen en dat heeft ze ook gedaan.

1307-15-wvdl-Corrie Verkuijlen 10a BreiEn nu, ze woont weer in Dinther, ze is actief, ze breit truien en vesten voor de hele familie, ze heeft een leuk fotoboekje waar de hele familie afgebeeld is met door haar gebreide truien, ook voor  Ria, haar zus die tegenwoordig in Australië  woont.

Tekst Cynthi Willemse
Foto’s: Wim van der lubbe