Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

20150627 HaDee_RunningDinner_fotograaf_Ad_van_Asseldonk15John van der Wijst (onze kok die maandelijks een heerlijk recept plaatst op deze website) en Gerard Gabriels hebben enige tijd geleden met hun kookclub een leuk evenement bedacht, namelijk een "running dinner". Alle leden van de kookclub hebben in hun eigen netwerk enthousiaste mensen gezocht om aan deze activiteit mee te doen. 
 
 
In totaal hebben 18 mensen (9 stellen) mee gedaan aan deze eerste editie. Elk stel kreeg afgelopen vrijdag te horen welk gerecht zij moesten koken en de bijbehorende ingrediënten werden uitgedeeld. Dat kon variëren van voor-, hoofd- tot nagerecht. Met deze opdracht ging iedereen afgelopen zaterdagmiddag driftig aan de slag. De recepten waren absoluut uitdagend.
 
Zaterdagavond om 18.00 uur werd de aftrap voor het running dinner gegeven. Iedereen kreeg te horen waar zij hun gerechten gingen eten. Bij elk gerecht schoof je bij andere mensen aan tafel. En ieder stel ontving ook weer gasten voor hun eigen gemaakt gerecht. Naast het feit dat alles heerlijk smaakte was het ook heel bijzonder om steeds met anderen aan tafel te zitten. Soms was je te gast bij mensen die je nog nooit eerder gezien had. Dat gaf een bijzondere dimensie aan het geheel. Alle 18 deelnemers kijken terug op een fantastische avond. En iedereen was er duidelijk over: dit evenement moet volgend jaar een vervolg krijgen.
 
Wellicht dat er dan weer meer deelnemers zijn zodat het evenement de komende jaren kan uitgroeien tot een ware culinaire happening in HaDee!
 
Tekst: Ardith Manders
Foto's: