Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

150712-wvdl-ConcertFanfare Dinther64VOORKANTFamilie, vrienden en bekenden werden zondagavond hartelijk welkom geheten door voorzitter Lambert van de Ven bij het zomeravondconcert van Harmonie St Servaes binnen in De Muziekfabriek aan de Abdijstraat 53 in Heeswijk-Dinther. Het belooft een swingende avond te worden met een hoog tempo en een tropisch en warm karakter.
 

Het eerste uur is vooral ingeruimd voor de allerjongsten, slagwerkgroep kids 1 en 2., het opleidingsorkest en de slagwerkgroepen B- en C-selectie brachten een aantal nummers ten gehore onder leiding van Tonn van de Veerdonk.
 
 
Ik heb een melodietje in mijn hoofd
Het Opstaporkest, Opleidingsorkest en de C-selectie spelen onder leiding van Arian Deckers muziek van Mozart, Bach, Handel.

Laura heeft een melodietje in haar hoofd en via de tijdmachine probeert ze er achter te komen wat voor melodie dat is. Zij reist met de tijdmachine van 1600 naar 1727 door heel Europa , ze ontmoet Mozart, Bach, Handel, een mooie rol voor Marco Konings. Uiteindelijk komt ze toch weer in Nederland terug. Het blijkt dat ze het melodietje zelf gecomponeerd heeft en het orkest speelt het voor haar.
In de pauze werd Els Verdonk gefeliciteerd met haar 40-jarig muziekjubileum met een speld en een oorkonde en haar man krijgt bloemen. Els is iemand van weinig woorden maar veel daden, zorgt o.a. voor de muziekstukken en verricht waar ze kan hand en spandiensten voor de vereniging.
Het tweede uur spelen het Harmonieorkest en de de A-en B selectie van de slagwerkgroep onder leiding van Eric Swiggers. Zij vermaken het publiek met Spaanse en Mexicaanse nummers, maar ook bijvoorbeeld met 'Sorry, een hit van de Kiteman.

Gastzanger, René Habraken sluit de avond met het nummer 'Brabant' van Guus Meeuwis
Harmonie Sint Servaes is er in geslaagd om er een mooie zomerse avond van te maken voor jong en oud.
Voorzitter lambert van de Ven herinnert er iedereen nog even aan dat 1 augustus Harmonie St Servaes 85 jaar bestaat en dat op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober in sporthal De Zaert, Dinther Proms weer zal plaatsvinden.

Tekst:Wilma van Zoggel
Foto's Wim van der Lubbe