Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

KBO-creatief 1Op zaterdagmiddag werd iedereen verwelkomd met vlaggen vanaf de ingang van het kerkplein tot aan de ontmoetingstuin voor de eerste editie van KBO Creatief. De kleurige kraampjes nodigden uit om er snel een kijkje te gaan nemen. Er waren activiteiten zoals rondleidingen in de ontmoetingstuin, haken, breien en borduren, schilderen en tekenen, in het bijzonder tekenen met noteninkt, keramieken, mozaïeken, speksteenbewerking en beeldhouwen, fotografie en bloemschikken. Van enkele technieken hadden veel bezoekers geen idee over het hoe en wat. Er werd dus druk informatie uitgewisseld. Ook Laverhof, als onderdeel van het dorp, presenteerde zich met producten van hun welzijnsactiviteiten. Schaken op het levensgrote tuinschaakbord was in trek.

De liefhebbers werden getrakteerd op pizza met producten uit de ontmoetingstuin, smoothies en in chocolade gedompelde aardbeien. En omdat het zo’n heerlijke zomerse dag was, werd ook veelvuldig gebruik gemaakt van het terras van cc Servaes.

Klik hier voor fotos

Aan het eind van de middag volgde de loterij met heel veel verschillende producten, die door de standhouders ter beschikking waren gesteld, en zelfs een schilderij, dat door de verschillende bezoekers deze middag nog vervaardigd was, producten uit de ontmoetingstuin en veel bloemstukjes.

KBO-Dinther dankt alle standhouders, de medewerkers van de ontmoetingentuin en de vrijwilligers van cc Servaes. Met ongeveer 200 bezoekers was het een geslaagd evenement. Het was de moeite waard.

Foto's: Corrie vd Heijden