Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb 150716-mho-MirandaHoezenMet twéé paarden wist Miranda zich te selecteren voor de Nederlandse kampioenschappen van de Subtop Dressuur in Ermelo.

Dit alleen al is een hele grote prestatie in een deelnemersveld dat louter uit professionals bestaat.

Klik hier voor fotos

Cha cha cha wist in de eerste proef ZZ Zwaar een 5de plaats te behalen en selecteerde zich daarmee voor de Finale Kür op Muziek. De volgende dag liep Cha cha cha een foutloze kür op Spanisch Guitar muziek. De 'kleine' merrie moest het opnemen tegen sterke concurrentie van goedgekeurde hengsten, maar liet er velen achter zich. Eindscore...VIERDE van Nederland en beste merrie in het ZZ Zwaar.

Wise Guy mocht starten in de Lichte Tour Prix St George. Hij vond het een beetje spannend bij binnenkomst door het wapperen van de vlaggen. Maar Miranda wist hem snel op zijn gemak te stellen en reden samen daarna een uitstekend proef. Ook Wise Guy wist zich met een twaalfde plaats voor de volgende dag te selecteren voor de kleine finale. Daar wisten zij een DERDE plaats te behalen in een deelnemersveld van zestien combinaties.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.nk-dressuur.nl

Beide paarden Wise Guy en Cha cha cha heeft ze zelf gefokt bij haar merrie Hamaika. Wise Guy is als veulen naar een andere eigenaar gegaan , de heer Reuzenaar uit Schaijk. Maar vier jaar later heeft Miranda de mogelijkheid gekregen om Wise Guy voor de heer Reuzenaar in de wedstrijdsport uit te gaan brengen. Beide paarden heeft zij dan ook zelf opgeleid tot dit hoge niveau. Natuurlijk ook onder de deskundige begeleiding van haar instructeur Theo Hanzon en haar meest trouwe fan en groom ome Piet van den Akker.

Miranda mag verdiend trots zijn op haar prestaties van dit weekend. Uren, maanden, jaren intensieve dagelijkse training zijn hier aan vooraf gegaan. En zo als ze dat altijd zelf zegt: 'ik ben zo trots op mijn
beide kanjers!' We zullen zeker nog vaker van dit trio gaan horen.

De paarden mogen na deze grote prestatie ook even genieten van een korte vakantie. Ze maken daar dankbaar gebruik van en dartelen lekker door de wei.

Tekst: Ine Zonneveld
Foto's: Miranda Hoezen-vd Pas