Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Betonstorten Plein 1969Tien dagen na het vorige verslag ben ik opnieuw op de bouwplaats aan plein 1969. Op het eerste gezicht is er nog niet zo veel veranderd. Wel zie je dat de betonnen fundering zeker twee keer zo groot geworden is. Er wordt bijna dagelijks beton gestort.

Klik hier voor fotos

Een vierkant bouwsel in bekisting steekt boven de rest uit. Natuurlijk wil ik weten wat dat bruine uitsteeksel is en dus ga ik het vragen aan uitvoerder Jelle van Heusden van Bouwbedrijf Van Grunsven.
Jelle vertelt, dat het gaat om een zogenaamde liftput. Om in de 11 appartementen te kunnen komen, zullen de bewoners en bezoekers in de toekomst gebruik gaan maken van een lift. Die is aan de achterkant van het complex getekend. De liftput is het onderste gedeelte van de liftschacht.
Jelle blijkt nog wat meer tijd voor me te hebben en hij vertelt, dat zijn werkgever opdrachtgever en aannemer tegelijk is. En dat Mari Delisse de projectleider is.
Op mijn vraag wie de architect is, kan Jelle niet direct antwoord geven. De naam van de architect staat niet op de tekeningen, die ik overal in de directiekeet zie liggen. Na even zoeken wordt de naam gevonden. In opdracht van Van Grunsven heeft Leenders architecten en Ingenieurs het ontwerp gemaakt.
Van Grunsven bouwbedrijf heeft het ontwerp gekocht van de architect.Dat zou de reden kunnen zijn, dat de naam van de ontwerper van het toekomstige gebouw aan Plein 1969 niet zo gemakkelijk te vinden was. Ik wil nog meer weten over het ontwerp en daarom ga ik binnenkort contact opnemen met Leenders architecten.

Foto's: Wim van der Lubbe en Fred Lennings
Tekst: Fred Lennings