Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

150727-mvh-TuinCentvande Berg14VOORKANTHeidi en Cent van den Berg wonen in het buitengebied op de grens van Loosbroek en Dinther. Ze houden beiden heel veel van de natuur en het buiten-zijn. En dat is zeker te zien aan hun tuin. Klik hier voor foto's.

Cent is een groot bewonderaar van vlinders en heeft het afgelopen jaar wel achttien verschillende soorten waargenomen. De tuin is dan ook helemaal ingericht voor de vlinders met de planten en bloemen waar ze zo graag hun nectar vandaan komen halen. Er is zelfs een speciale warmteplek gemaakt van zand en stenen op een plaats waar veel zon komt. Ook zijn er veel hagen waar de vlinders in kunnen rusten en de vogels kunnen nestelen.  In de hele tuin mag de natuur zijn gang gaan en wordt er maar af en toe door een menselijke hand ingegrepen. Spuiten tegen ongedierte of ‘onkruid’ is hier dan ook uit den boze.

Heidi  laat vol trots haar moestuin zien,  waar ze haar eigen groenten in verbouwt. Maar de bessenstruiken hebben toch wel een speciaal plekje bij haar. Deze komen nog van haar ouderlijk huis uit de Betuwe en haar ouders hebben daar al met veel liefde voor gezorgd en van geplukt. En dat is te zien, ze dragen prachtige trossen met rode en zwarte bessen, ondanks hun hoge leeftijd.

En dan zijn er nog de paarden die rondom het huis genieten van een lekkere wei  en die met Heidi en hun dochters nog met regelmaat mee mogen naar het bos.

Tekst:    Ine Zonneveld

Foto’s:  Marjon van Herpen