Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

150819-mvh-tuinHarryVanSchijndel27VOORKANTHarry en Kitty van Schijndel wonen sinds 1984 op Hopveld. De naam van Schijndel is welbekend in ons dorp. Harry komt uit een gezin van twaalf kinderen, waarvan er tien nu in Heeswijk wonen en er twee naar Dinther zijn ‘geëmigreerd’.

Sinds dat Harry niet meer voor een baas hoeft te werken kan hij volop genieten van zijn tuin. En dat hij ‘groene vingers’ heeft is meteen te zien aan de uitbundig bloeiende fuchsia’s in de tuin. Maar ook de tomaten,  in zijn eigen gemaakte kas,  groeien als kool. Met enige trots vertelt hij dat de fuchsia’s bijna allemaal zelf gestekt zijn. In de uitverkoop kocht hij eens een aantal vetplanten. Door ze te stekken hebben deze zich flink vermeerderd en zijn ze overal in de tuin terug te vinden. Zelfs het stekje dat hij van zijn vakantie op Rhodos heeft meegebracht doet het hier uitstekend. Klik hier voor foto's.

Ongeveer een jaar geleden werden er bij buren en overburen prachtige professionele tuinen aangelegd. Harry bekeek dat eens op een afstandje en dacht bij zichzelf:’ Nou dat kan ik zelf ook wel!’ De voortuin ging op de schop, er werden bakken getimmerd en alles werd opnieuw ingericht. Het resultaat mag er zijn!

Tekst:   Ine Zonneveld

Foto’s: Marjon van Herpen