Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Impressie van de chakratuin van Wendy en Martijn SmitsTijdens een fietstocht door het buitengebied van Dinther komen we op de Roestenburgseweg een bijzonder bord in een tuin tegen...namelijk Chakratuin. Wat zou dat nu zijn? We bellen aan en vragen of we de tuin mogen bewonderen.

Een enthousiaste Wendy neemt ons door het poortje mee in de vlindertuin. En ze vertelt haar verhaal. Martijn en Wendy Smits wonen al zeventien jaar in dit huis. Ze kozen toentertijd voor een kleinere woning maar met een hele grote tuin. Sinds de geboorte van hun oudste dochter, twaalf jaar geleden, is Wendy zich gaan verdiepen in de spirituele en energetische wereld. Haar werk als voetreflexologe wilde ze breder maken. Zo ontstond een aantal jaren geleden het plan om de kippenschuur te verwijderen en daar een bijzondere
tuin aan te leggen. Een tuin die Wendy in haar werk ook kon gaan gebruiken. Samen met haar man Martijn zijn zo de zeven tuintjes ontstaan, die ieder met een chakra verbonden zijn. Ieder chakra heeft een eigen kleur en heeft zijn eigen samenstelling van bloemen en planten. En aan het einde van het 'pad' wordt er afgesloten met een regenboogmeditatie in zeven kleuren.

Wij waren zeer verrast door deze tuin en de achtergrond hiervan en hebben er een aantal mooie foto's van gemaakt.

Ook nieuwsgierig geworden kijk dan maar eens op haar website www.gabriellic.nl

Tekst: Ine Zonneveld
Foto's: Marjon van Herpen