Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120409-phe-KilsdonkseMolen__01De weergoden hadden een andere bedoeling voor deze dag. Toch trotseerden veel mensen de regen, koude en wind om een bezoek te brengen aan de Kilsdonkse Molen en de gezellige markt met streekproducten.
De opening van het zomerseizoen wordt hiermee ingeluid en dat betekent dat er weer dagelijks ( behalve op maandag) rondleidingen worden gegeven, dat u weer bij de Empiro ( van 11u-17u) terecht kunt voor een heerlijk kopje koffie of thee met molenkoek en dat elke zaterdag de molen draait en de molenaars ook aanwezig zijn.

Er stond een stevige wind vandaag, waardoor de molen krachtig zijn wieken liet draaien. Ook in de oliemolen was veel bedrijvigheid. Je kon het hele proces volgen van walnoot tot walnotenolie. In de kraam was nu de olie ook te koop die afgelopen maanden geslagen is. En je mocht proeven van de verschillende mogelijkheden van gebruik van walnotenolie.

En wat is er een grote variatie aan producten in de streek rondom de molen! Aardbeien, asperges, jam, thee, kaas, worst, yoghurt, ijs, brood en dit is nog maar een greep uit het assortiment.
De kinderen mochten zelf hun paasbroodje kneden en die werden dan ter plekke in de hout gestookte oven van bakker Jan afgebakken. Dat is nog eens smullen…, een warm eigengebakken broodje!

Voor de muzikanten was het eigenlijk té koud om te spelen, maar toch hebben zij door hun optreden gezorgd voor een warme en gezellige bijdrage.
In de komende maanden is iedereen van harte welkom om een bezoek te brengen aan de Kilsdonkse Molen.

Tekst:   Ine Zonneveld
Foto's: Piet van Helvoort