Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120410-phe-Bernrode_boek__11In een zeer sfeervolle bijeenkomst in Gymnasium Bernrode is het eerste boek uitgereikt aan de administrator  van de abdij, Klaas Fongers, daar de stichter van de school ook een norbertijn was: pater van den Elsen. Het gebeurde in een zeer ontspannen bijeenkomst, o.l.v. een oud-docente: Trudy Tax. Het boek is geschreven door een van de huidige docenten Ton Cruijsen en geeft een zeer goed beeld van de afgelopen 125 jaar van het gymnasium onder de titel: “Van klein seminarie naar klein gymnasium”.
Er waren tijdens de bijeenkomst muzikale intermezzi : Dirk de Bekker, oud-leerling, op een vleugel die hiermee ook werd ingewijd, Merel van Lieverloo uit klas 1 die zeer gevoelig zong en zichzelf begeleidde op de vleugel, Leonie van Gastel(zang) en Gijs Teunis(vleugel) uit klas 6.

Er was uiteraard ook een kort woordje van de rector, Wim Harmsen, en tenslotte Joep  Kok, hoofdsponsor van het boek, daar de huidige Rabobank 115 jaar geleden door de eerder genoemde pater van den Elsen in het leven is geroepen.
Ton Cruijsen zelf liet na een korte inleiding,  in een film zien hoe het boek letterlijk ontstond en gemaakt werd: van onderzoek in het archief in de abdij tot het drukproces van het boek zelf.
Het boek is komende maand in ieder geval te koop in de beide boekwinkels in Heeswijk-Dinther, en de oud-leerlingen die het met de laatste reünie besteld hebben, kunnen het op een daarvoor aangegeven moment ophalen of krijgen het half mei opgestuurd.

Tekst:  Jan Burger
Foto's: Piet van Helvoort