Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120419-phe-BL_Doet___18Vorig jaar hebben ze succesvol meegedaan aan NLDOET, maar dit jaar kwam deze dag op het verkeerde moment en kozen zij ervoor om vier dagen lang hun eigen BLDOET te houden. Buro Lima had alle vrijwilligers heel hard nodig om de geplande opening ( maandag a.s. 23 april) van de nieuwe unit te realiseren.




Start Buro Lima

Lianne van Genugten begon in 2008 haar kleinschalige bedrijf op de locatie van Klein Drakenstein en verhuisde na twee jaar naar Fokkershoek. Een eigen locatie… een boerderij met een groot stuk grond en aan een doodlopende straat. Een plek met heel veel mogelijkheden!

Ondernemersgeest
Buro Lima biedt opvang voor kinderen,  met een beperking, in hun vrije tijd, die zorg en/of begeleiding nodig hebben in de breedste zin van het woord en dat gebeurde allemaal in haar eigen huis, waar ze samen met haar zoon woont.
De liefde voor deze kinderen, haar gedrevenheid, haar enthousiasme, maar zeker ook haar ondernemersgeest hebben er voor gezorgd dat er nu een andere situatie gaat ontstaan, omdat privé en Buro Lima ieder een eigen plek gaan krijgen. Een eigen gebouw voor de kinderen achter in het veld, met heel veel verschillende speelmogelijkheden.

Onder één dak
De groei van Buro Lima maakte het gebouw te klein voor alle activiteiten. Daarom maakte men ook gebruik van het Gildehuis en op zaterdag van Klein Drakenstein. Maar nu hoeven de kinderen niet meer verspreid te worden over verschillende locaties en komt alles onder één dak. Met man en macht is er aan gewerkt met ouders, personeel en vrijwilligers om alles te schilderen, te timmeren, een keuken te plaatsen enzovoort en dan natuurlijk nog de grote verhuizing. Zoals het er nu uitziet krijgen ze dit gigantische karwei voor elkaar en kunnen de kinderen maandag in hun nieuwe ‘huis’ gaan wonen.

Ontwikkelingen
Lianne vertelde ook dat ze na de zomer zes dagen per week opvang gaan aanbieden, een grootse verandering. En dat ze nu plaats hebben voor maximaal twaalf kinderen per dag en vijf kinderen de mogelijkheid kunnen bieden om te blijven slapen.

Ontmoetingsplaats
Laten we hen toewensen dat zij niet de dupe worden van de enorme bezuinigingen en het opheffen van PGB eind 2013, maar dat hier veel kinderen in hun vrije tijd gebruik van kunnen maken en dat ook de ouders dit als een fijne ontmoetingsplaats mogen ervaren.
Ik heb het gezien…Buro Lima Doet, daar kun je niet omheen.

Tekst: Ine Zonneveld
Foto's: Piet van Helvoort