Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120427-jvdb-lintje_02

Mevrouw P.B.A.M. (Paula) Luykx- Terlingen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar verdiensten vanaf 1970 op het terrein van zorg, welzijn, geldinzameling t.b.v. goede doelen en ontwikkelingssamenwerking. Zij zet zich al vele jaren in als vrijwilliger bij de Stichting Bernezorg, is contactpersoon voor het KWF-Kankerbestrijding en is collectant voor de Hartstichting, de Diabetesvereniging, het Astmafonds en voor de Nierstichting. Verder is zij coördinator van en collectant voor het Prinses Beatrixfonds en wijkhoofd en collectant voor het Reumafonds Heeswijk-Dinther. Ook was mevrouw Luykx voorzitter van de Stichting Actie Calcutta-Uden.

 

 

120427-jvdb-lintje_04De heer H.W.M. (Harrie) Daandels werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten vanaf 1982 op het terrein van ontwikkelingssamenwerking en cultuur. Hij is vanaf toen secretaris en coördinator van de Stichting Kledinginzameling. Daarnaast is de heer Daandels bestuurslid en voorzitter van de Stichting Samenwerking Bernheze – Kobylin (Polen). Ook is hij medeorganisator van hulptransporten met hulpgoederen, kerstpakkettenacties en uitwisselingsprogramma’s tussen muziek- en sportverenigingen, agrarische organisaties, scholen en gemeentelijke organisaties. Vanaf 2007 is hij vrijwilliger bij de Meierijsche Museumboerderij in Heeswijk-Dinther. De heer Daandels geeft rondleidingen en is lid van de werkgroep activiteitenontwikkeling.

 

120427-jvdb-lintje_01_copyMevrouw A.C.H. (Anneke) van Heertum- Tibosch werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar verdiensten vanaf 1947.

Zij was leider van de Jeugd Boerinnenbond/KPJ, afdeling Den Dungen en secretaris van de Katholieke Vrouwen Organisatie, afdeling Vinkel. Tegenwoordig is mevrouw Van Heertum bestuurslid van de KBO, afdeling Heeswijk. Daarnaast is zij contactpersoon van en zorgdrager voor de mantelzorgers vanuit de gemeente Bernheze. Namens de KBO neemt zij maandelijks deel aan het centraal overleg voor mantelzorgers binnen de regio Uden/Veghel.

 

120427-jvdb-lintje_03Mevrouw A.H.P. (Tonnie) Lucius- Heesakkers werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar verdiensten vanaf 1972 voor Korfbalvereniging Altior in Heeswijk. Tot 2011 was zij trainster van meerdere jeugdteams. Daarnaast is zij bestuurslid en scheidsrechter van deze korfbalvereniging en lid van de Technische Commissie Jeugd. Tenslotte is mevrouw Lucius al jaren begeleidster van het eerste elftal en lid van de accommodatiecommissie.

 

 


 Tekst en foto's: Jan van den Bosch