Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120431-jvdb-_aubade_20Koninginnedag 2012 zal bij velen de herinnering in gaan als een zonovergoten dag boordevol activiteiten. Met plaatselijk 25 graden werd het een hele warme en zonnige dag, waar een strak blauwe hemel een groot deel van de dag zorgde voor een prachtige entourage. Sprak de landelijke media nog over een verminderd oranjegevoel in Noord-Brabant: in HaDee werd het weer een groots feest. De dag begon om 7.00 uur met het 'Reveille' blazen vanaf de Heeswijkse kerktoren door de bazuinblazers van de fanfare en vanaf de Dintherse kerktoren door de bazuinblazers van het gilde. Om half 10 werd in beiden kerken begonnen met een viering opgeluisterd door de gilden, de fanfare in Heeswijk en de harmonie in Dinther.
Hierna ging het in optocht door de straten naar het Plein 1969, waar interim burgmeester Jan Boelhouwer de felicitaties namens de Koningin in ontvangst nam. Het verenigd oranjecomité van Heeswijk en Dinther had alles weer keurig voor elkaar.

De harmonie en fanfare speelden samen het Lang zal ze leve, waarna de gilden de vendelgroet bracht. Het Dintherse gilde werd daarbij ondersteun door een wel heel jonge vendelier, die ook het applaus en de waardering van burgemeester Boelhouwer in ontvangst mocht nemen.
Hierna werd het Wilhelmus gespeeld. Toen de beide muziekverenigingen en de gilden het terrein hadden verlaten, konden de kinderen met hun versierde fietsjes een verrassing halen bij de stand van het oranje comité.

De opening van de dag was meer dan geslaagd door de prima organisatie, maar zeker ook door het prachtige weer!

Tekst: Lambert van der Ven
Foto's: Jan van den Bosch