Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120431-jvdb-middag_15Vanaf het middaguur stroomde Plein 1969 vol met kinderen, ouders en opa’s en oma’s. Kinderen vermaakten zich met allerlei spelletjes en blaaskapellen zorgden voor een muzikale noot. Het weer was fantastisch; op het terras was het dan ook goed toeven.
 
  Afwisselend middagprogramma
Het Oranjecomité van Heeswijk-Dinther had ook dit jaar weer een afwisselend middagprogramma in elkaar gezet. Het plein en het naastgelegen grasveld stonden vol met spelletjes. Kinderen liepen met hun spelerskaart enthousiast van het ene naar het andere spelletje. Tussendoor konden zij van die kaart ook een zakje popcorn en ranja halen. Kinderen boven de acht jaar speelden onder andere het gladiatorenspel en het stokkenvangspel; kinderen onder de acht jaar mochten onder andere een giraffe opbouwen en het olifantenspel spelen.
 
Kindermarkt en muziek
Op Koninginnedag kan een kindermarkt niet ontbreken en daarom hadden kinderen ook dit jaar weer de gelegenheid om hun spulletjes op de kindermarkt aan de man te brengen. Gezelschapsspelletjes waren dit jaar populair en er werden zelfs ook konijnen verkocht! In de tent op het grasveld speelde Kinder muziek tejater Speelgoetd een muzikale en interactieve voorstelling.
 
Terras in de zon
Mede dankzij het geweldige weer was het terras afgeladen vol. Blaaskapellen De Kornuiten en ’t Kumt wel verzorgden de muziek terwijl het personeel van De Toren en Kasteel Heeswijk iedereen op het terras van een drankje voorzag. Een geslaagde Koninginnemiddag, die vanavond nog voortgezet wordt met een optreden van de band Private Label in de tent. Deze avond is vrij toegankelijk.

Tekst: Ilse Brekelmans
Foto's: Jan van den Bosch