Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

12-05-07_Kunst__Kitsch_01Een cultureel hoogstandje op het Kasteel Heeswijk tijdens de opnames van “Tussen Kunst & Kitsch”van de omroeporganisatie de AVRO. Ruim 1000 bezoekers konden hun waren laten taxeren bij een van de vele experts op het gebied van kunst- en antiekhandel.

 

Aanmelden

Uit het gehele land waren, voornamelijk AVRO leden, ruim 1000 bezoekers afgereisd naar Heeswijk, alwaar ze zich konden melden bij de stand van de AVRO. Hier werd een nummer en tijdstip verstrekt zodat men wist hoe laat zei zich konden melden bij een van de experts.

Het wachten in het zonnetje was aangenaam en de cameramensen liepen rond om de mensen om hun reactie te vragen, zowel voor de wachtenden als zij die vertrekkende waren.

Gastvrouwen

Na verloop van tijd werden de gasten door gastvrouwen naar de diversen locaties gebracht. Zo waren er onder de gewelven van het kasteel bekende experts te vinden op het gebied van schilderijen, Willem de Winter. Maar ook Frans Leidelmeijer die Jugenstil en Art Deco voor zijn rekening nam. Ook nog bekende HaDeejers geconstateerd bij porseleindeskundige Joseph Estiè.

Klap op de vuurpijl

Als allerlaatste was er ook nog Nelleke van der Krogt, al jaren lang presentator van dit cultureel programma, dat al meer dan 25 jaar te zien is bij de AVRO. In de wapenzaal, normaal in gebruik voor o.a. huwelijksvoltrekkingen, was de tafel gevuld met een mooie set  vazen. De eigenaar vertelde dat hij de vazen van zijn grootvader geërfd had. Zijn opa had deze gekregen doordat hij in de oorlog onderduikers in  huis had genomen. Voor de waarde van de vazen zul je de uitzending van “Tussen Kunst & Kitsch”moeten kijken op 14 november 2012.

Tekst en foto’s: Ton Lunenburg