Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb_120509-phe-13Hectare__15Dertien hectare presenteert Agricola Novus van Atelier van Lieshout van zaterdag 12 mei tot en met zondag 17 juni 2012. Agricola Novus is een verzameling werken zoals constructies om in te wonen en te werken, afgodsbeelden, verdedigingsmechanismen, schuil- en dierenverblijven die een relatie met elkaar hebben en onderdeel zijn van een totale stammengemeenschap. Het uitgestrekte terrein biedt verrassende beelden.

In Agricola Novus moet de nieuwe boer zich staande houden in een samenleving waar verdediging en samenwerking kernbegrippen zijn.
De tentoonstelling Agricola Novus onderzoekt de positie van de nieuwe boer in een nieuwe wereldorde die zal ontstaan als groepen mensen zich gaan organiseren in stamverband en niet meer in nationaliteit. Nog een paar dagen wordt met man en macht gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor de officiële opening a.s. zaterdag om 16.00 uur.

Openingstijden: donderdag tot en met zondag en 2e pinksterdag van 13.00-18.00 uur. Voor groepen op afspraak. Zaterdag en zondag kunt u aansluiten bij een gratis rondleiding. Adres: Meerstraat 22.



Tekst en foto's: Piet van Helvoort