Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

mei_2012_hadeejer_enz_134De peuters van Klein Drakenstein gingen vanuit het dagverblijf op speurtocht naar Vlinder en Bloem. En ze hebben hen gevonden in de tuinzaal van Cunera, waar ook al de bewoners van afdeling Kastanjedreef zaten te wachten om samen een feestje te vieren. Op de vraag: ‘ En waar gaan jullie naar toe?’ antwoordden de peuters meteen: ’Naar de opa’s en oma’s!’ 

Vlinder en Bloem( vertolkt door Gaby en Mary, beiden pedagogisch medewerkster op het dagverblijf) komen ook op Klein Drakenstein ‘spelen’ en dat was reden voor een feestje, met ballonnen, slingers en natuurlijk een lekker koekje.

Zichtbaar genoten de bewoners én de kinderen van deze voorstelling.

Regelmatig komen de kindertjes van Klein Drakenstein op bezoek in het bejaardentehuis om bijvoorbeeld samen liedjes te zingen, carnaval te vieren of een wandeling door de tuin. Maar dit initiatief van een voorstelling is nu voor de eerste keer uitgevoerd en met succes en zeker voor herhaling vatbaar! Kinderen brengen altijd zoveel vreugde en beweging mee en dat is een aangename onderbreking van de dag.  Op vele gezichten van de bewoners zie je dan ook een glimlach verschijnen als ze de peuters ontmoeten.

Tekst en foto’s: Ine Zonneveld