Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120516-phe-EngelvanTerWeer_Vanavond is De Engel op het terrein van Ter Weer  officieel gehúld in gewaden "onthuld".
Na een korte inleiding van Frank Schulpen en met dank aan de grote groep mensen die aanwezig was nam de presentatie van ongeveer een uur een aanvang. Wethouder Ad Donkers hield graag een openingswoord. Ad van Schijndel en Charles  Steijger droegen een toepasselijk eigen gedicht voor  en Ans Sparidans bracht  als laatste bewoonster van Ter Weer een inspirerende samenspraak met de Engel en haar kanarie ten gehore, ondersteund door haar rollator, waar die kanarie ook een plaatsje had.
Terwijl er schitterende licht- en rookeffecten tevoorschijn werden getoverd, klonk er ook toepasselijke bijna  psychedelische muziek die voor deze gelegenheid gecomponeerd was door Labodelectre.
De theaterproductie De Oorsprong, o.l.v. Frank Schulpen, sloot het geheel af met een heel eigen muzikaal  intermezzo.
Hilde Mestrom, de kunstenaar en bedenker  van De Engel sloot de presentatie af door haar motivatie nog eens onder woorden te brengen hoe zij op het moment van de kunstmanifestatie bij de sluiting van Ter Weer,  op het idee kwam om op dit terrein  een Engel te plaatsen. Tevens bedankte zij alle mensen die  dit alles mede  mogelijk hadden gemaakt.

Tekst:  Jan Burger
Foto’s:  Piet van Helvoort