Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120517-mvh-kasteelfeest__25_Als je op de oprijlaan van Kasteel Heeswijk wandelde kwam de geur van de hout gestookte vuurtjes je al tegemoet. Vandaag  waande je je in de Middeleeuwen, de tijd van ridders en jonkvrouwen en de strijd die werd geleverd in de riddertoernooien, kletterende zwaarden, harde kanonschoten, het kasteel en het leven van de bevolking. Maar ook kon je zien hoe roofvogels in werden gezet bij de jacht. 

Vooral voor de kinderen was er veel te zien en te beleven en zij mochten alles uitproberen. Het handboogschieten werd driftig geoefend door de kleine ‘ridders’ , maar ook het maken van een heus ‘riddervangtouw’ werd met veel vlijt gedaan. En zij mochten hun geliefde ridder in het toernooi luidkeels toejuichen. Maar ook de rondgang door het echte kasteel maakte veel indruk, want nu kon je met eigen ogen zien waar de ridders leefden.

Opvallend was het dan ook om te zien hoeveel kinderen met hun ouders naar Kasteel Heeswijk waren gekomen en vaak al verkleed als een prachtige prinses of stoere ridder. De teller van het kasteelmuseum stond rond het middaguur al op ruim 800 bezoekers. Er heerste dan ook een gezellige sfeer met een fijn voorjaarszonnetje en veel activiteiten op een ruim opgezet terrein, dus voor elk wat wils.

De organisatoren van Stichting Activiteiten Carnaval HDL mogen zeker terugkijken op een geslaagde dag ! Zij organiseren dit kasteelfeest om de twee jaar op Hemelvaart, dus houdt deze dag in de gaten in 2014!

Tekst:   Ine Zonneveld

Foto’s: Marjon van Herpen