Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

20121118Fairtrde chocolaChocolade van de Wereldwinkel is wél Fair!

Goed nieuws voor Sinterklaas: De chocolade die verkocht wordt in de Wereldwinkel is wél Fair. Het Nederlands Dagblad suggereerde dat Stichting Max Havelaar een deel van de premie voor de eigen organisatie zou gebruiken. Dat is onjuist. De premie die naar de boerencoöperatie gaat staat geheel los van de inkomsten van Stichting Max Havelaar. Om het werk in Nederland mogelijk te maken vraagt de stichting een bijdrage van de aangesloten bedrijven. Deze bijdrage staat geheel los van de premie voor boeren. Met de aankoop van een chocoladeletter in de Wereldwinkel steunt u niet alleen de ontvanger van de letter maar maakt u ook de cacao- en suikerboeren in Afrika en Latijns-Amerika blij!.

De Wereldwinkel in Heeswijk-Dinther verkoopt (h)eerlijke chocoladeletters voor iedereen. Zo zijn er de letters van Tony Chocolonely en de speciale letter & van Fair Trade Original. De Chocoladeletter is verkrijgbaar in de smaken melk en puur. Op het doosje zit een wit potlood waarmee je jouw eigen boodschap op de verpakking kunt schrijven.

Nog geen kennis gemaakt met de (h)eerlijke chocolade van de Wereldwinkel? Loop eens binnen in de winkel aan de Jonker Speelmanstraat 10. Op 23 november kunt u bovendien extra voordelig kennis maken met de producten uit de Wereldwinkel. De vrijwilligers organiseren dan een Happy Hour Party. Van 18.00 tot 21.00 uur is de winkel open en kunt u onder het genot van een glaasje glühwein kennis maken met het uitgebreide assortiment.