Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

indexHDL - Een lekker ontbijt op zondagmorgen is een zeer normale zaak in het ons leven, maar het ontbijt dat verzorgd wordt op zondag 21 september is toch erg bijzonder. Met een zogeheten oorlogsontbijt wordt nog eens stilgestaan bij de 70-jarige bevrijding van Heeswijk-Dinther en Loosbroek.

In en vlak na de oorlog moesten distributiebonnen ingeleverd worden in ruil voor voedsel. Ondernemers in HDL laten de sfeer van vroeger weer even terugkeren in HDL, want bij diverse winkels en bedrijven kan gespaard worden voor distributiezegels. Per besteding van € 2,50 ontvang je een zegel; zeventig zegels zijn goed voor een ontbijtbon, waarmee kan worden deelgenomen aan het gezamenlijke ontbijt op zondag 21 september op het marktplein. Het ontbijt in oorlogssfeer is sober maar voedzaam. Voor thee, koffie en melk wordt gezorgd.

Sparen of ontbijtbonnen kopen

Een volle kaart met zegels kan worden ingeleverd bij de stand Wojstap in de bibliotheek. En wel op woensdagmiddag10 -, vrijdagavond 12 -, woensdagmiddag 17 - en vrijdagavond 19 september. Tijden zijn: woensdag: 15 - 17 uur, vrijdag 17.30 – 19.30 uur.

Wie geen volle spaarkaart heeft, kan in de voorverkoop bij de stand van de Wojstap ontbijt-bonnen kopen voor € 5,00 per bon. Of op zondag 21 september in de tent voor € 7,50. Voor de voorverkoop geldt: zolang de voorraad strekt.

Voor meer informatie over de bevrijding van HDL zie www.bevrijdinghdl.nl