Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Solex: opbouw evenemententerreinKomend weekend is het zover: de vierde editie van de 24-uurs Solexrace, “plaankgas door 2 cafés en een stierenstal”, in de bossen van Heeswijk-Dinther. De 125 deelnemende teams proberen binnen 24 uur met een originele Solex zoveel mogelijk kilometers af te leggen.

Ze worden daarbij per kilometer gesponsord en de opbrengsten daarvan zijn ook dit jaar weer voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Met een spetterend driedaags muziekprogramma en een oergezellige camping is de race uitgegroeid tot een keigezellig en drukbezocht festival.

solex: Mede-organisator WC ExperienceOp vrijdag 20 augustus gaan de deuren om 18 uur open en om 20 uur trappen Buurman en Buurman af met hun pakkende 70’s-80’s-90’s muziekspektakel. Daarna is de beurt aan Balkan Boris en Pete Piper, gevolgd door The Party Animals. Op zaterdag voert DJ Dave vanaf 14 uur samen met presentator Dingeman Knaap de spanning op, tot om 16 uur het startschot klinkt. Dan neemt de Herrie Davidson Band het stokje over, gevolgd door The Def Americans met hun Johnny Cash-covers. Voor de extra vrolijke noot zorgen daarna De Bierefluiters, die met een vette knipoog diverse hits in een ander jasje steken. Dan is het tijd voor de Rowwen Hèze-coverband ‘Bestel mè’, die op deze avond een Live-CD/DVD van hun otreden laten maken. De afsluiter van de zaterdagavond is de Brabantse Rock ’n Lollband WC Experience, met een speciaal optreden met vele bijzondere gastartiesten.

Bij het krieken van de zondag, als de Solexracers hun moeilijkste uren achter de rug hebben, slingert DJ Dave vanaf 9 uur zijn muziek weer de feesttent in. Rond 12 uur maakt hij plaats voor Valt in de Pikkers en om 13 uur knallen The Hot Studs over het podium. Mede-organisator WC Experience treedt daarna nog een keer op, nu in hun eigen vertrouwde bezetting waarmee ze het hele jaar door menig feest op z’n kop zetten. Om vijf uur is de prijsuitreiking en de overhandiging van de cheque aan KiKa met het bedrag dat door de deelnemers bijeengeracet is. Na de huldiging van de kampioenen sluit de band Plork en de Aannemers dit weekend bomvol muziek op een daverende manier helemaal af.

Tickets
Voor meer info, online ticketverkoop en de regionale voorverkoopadressen: zie www.24uurssolexrace.nl.

solex: Geconcentreerde deelnemersolex: Winnaars 2009