Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

BernhezeloopOp deze zaterdag zal het loperslegioen de gemeente Bernheze weer onder de voet lopen.
Traditiegetrouw op de laatste zaterdag van augustus wordt dit jaar alweer voor de 8e keer de Bernhezeloop georganiseerd.Vanuit het hele land, en zelfs daarbuiten, weten lopers de weg naar de start van de halve marathon, estafette en Rabo-jeugdloop te vinden.

Op dit moment worden de laatste voorbereidingen getroffen om met behulp van de vele vrijwilligers alles in goede banen te leiden. Het inschrijfbureau is vanaf 14.00 uur geopend en om 15.30 uur zullen de jeugdlopers t/m 13 jaar van start gaan. De lopers van de halve marathon worden vanaf 15.45 uur met bussen van Dinther naar de start bij het gemeentehuis in Heesch gebracht. Nadat hier om 17.00 uur het startschot klinkt loopt men via Nistelrode, Vorstenbosch, Loosbroek naar Heeswijk-Dinther met de finish in de Heilige Stokstraat.
Tegelijkertijd zullen de deelnemers van de estafette hier hun rondjes van 5 km afleggen. Onderweg wordt gezorgd voor voldoende water en sponsposten en elke kilometer staat duidelijk aangegeven. De 70 verkeersregelaars dragen zorg dat iedereen ook veilig de eindstreep kan halen. De voorinschrijving is in volle gang en ook op de dag zelf is inschrijven nog mogelijk. Verder willen wij alle parcoursbewoners oproepen om de atleten met muziek en applaus naar de finish te stuwen.
Meer info op www.bernhezeloop.nl of bij Maarten Bosch, tel. 06-22785308.