Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

250111_meijerijclassic_1Zondag 22 mei organiseren Lions clubs Rosmalen en Bernheze de eerste editie van de toertocht Meierij Classic. De Meierij Classic zal in het teken staan van de Brabantse asperge en is een fundraisingevenement voor goede doelen. De toertocht met een lengte van 100 km wordt opgezet voor oldtimers en specials. Start- en finish-punt zal zijn Kasteel De Ruwenberg te St. Michielsgestel. 

 Van daaruit zal de toertocht door de Brabantse Meierij langs idyllische punten worden geleid. Halverwege is er een gezellige picknick en afsluitend een borrel, prijsuitreiking, chequeoverhandiging en heerlijk diner. Gesteund door het Brabants Asperge Genootschap zal tijdens de tourtocht en het diner een bijzonder accent op de Brabantse asperge worden gelegd. Inschrijven en meer informatie is te vinden op www.meierijclassic.nl.

 

Programma

De aankomst van de equipes zal zijn tussen 10 en 11 uur in de ochtend waarbij men de auto’s ten toon kan stellen en genieten van een kopje koffie met iets lekkers erbij. De start is vanaf 11 uur voor de eerste manche waarbij men terugkeert voor een gezellige picknick rond de vijver. Daarna start de tweede manche en de uiteindelijke finish. De wegen zijn zodanig gekozen dat optimaal rijplezier gegarandeerd is! Aansluitend is de borrel met de uitreiking van de cheques voor de goede doelen en de prijsuitreiking voor de equipes. Afsluitend is er een dinerbuffet met asperges en een toelichting door het Brabantse Asperge Genootschap over de Brabantse asperge en de aspergewijn van 2011.

 

Bijdrage en goede doelen

Lions Clubs zijn maatschappelijk betrokken en zetten zich belangeloos in, zo ook de Lions Clubs Bernheze en Rosmalen. Door het organiseren van de Meierij Classic willen zij gelden inzamelen om goede doelen te kunnen steunen. De bijdrage voor één equipe (auto, bestuurder en navigator) is € 250,- voor deze fantastische tourdag. Inschrijven kan via www.meierijclassic.nl. Met deze fundraising worden door beide Lions clubs twee goede doelen gesteund met een cheque. Als goede doelen zijn gekozen: Voedselbank ’s-Hertogenbosch en stichting “Bogota zonder honger” te Heeswijk-Dinther.