Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

110212PieterBrueghel_copyEen samenwerkingverband tussen Alzheimer Nederland, afdeling Uden/Veghel en Pieter Brueghel kunst & cultuur
Als mensen zich verbaal slecht kunnen uiten, begin dan een gesprek op papier. Vanuit dit motto organiseert Alzheimer Nederland, afdeling Uden/Veghel in samenwerking met Pieter Brueghel al jarenlang De Creatieve Werkplaats: een wekelijkse samenkomst van mensen met geheugenklachten en/of dementie en hun directe partner of mantelzorger, waarin onder leiding van een gekwalificeerde kunstdocent getekend en geschilderd wordt.

Door creatief bezig te zijn met kleur en vorm worden andere emoties geraakt als in woorden. Kunst is een communicatiemiddel en drukt altijd iets uit. Door te tekenen en te schilderen maken mensen met geheugenstoornissen daadwerkelijk contact met hun omgeving. Ze ervaren een ‘clubgevoel’ tijdens de ongedwongen samenkomsten in het veilige, gastvrije en inspirerende atelier van Pieter Brueghel.

De feestelijke opening van de expositie met werken van deelnemers aan De Creatieve Werkplaats vindt plaats op:

Zaterdag 19 februari 2011 om 11.00 uur

in de publieksruimte van Pieter Brueghel, Middegaal 23-25 in Veghel.

De expositie blijft tot en met woensdag 16 maart 2011 gratis toegankelijk voor belangstellenden.

 

 

 

Bel voor meer informatie met José de Boer van Alzheimer Nederland, afdeling Uden/Veghel via 0413-351588 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of met Myriam Simons, coördinator bij Pieter Brueghel via telefoonnummer 0413-365675 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.