Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

image_grayscaleKennismaken, fietsen en strûif eten Op vrijdag 10 juni as. wordt er een Prokkel georganiseerd bij zorgboerderij Tónnieje-Hoeve en de Kilsdonkse Molen.Een Prokkel is de naam die staat voor een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.  Prokkels hebben tot doel elkaar leren kennen en begrip krijgen voor elkaar .  Stichting Prokkel is het orgaan dat hierachter zit en jaarlijks mensen en organisaties aanspoort om te zorgen voor Prokkels. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat wij gaan doen op de Prokkeldag?
Voor deze Prokkeldag organiseren wij bij de Kilsdonkse Molen én bij zorgboerderij Tónnieje-Hoeve een speciale activiteit.Bij de Kilsdonkse Molen gaan wij samen pannenkoeken bakken.
Tussen 11.30 en 13.00 uur eten wij ze samen op met de bijzondere medewerkers van de Tónnieje-Hoeve;Bij de Kilsdonkse Molen ontvangt u tevens een leuke opdracht die u kennis laat maken met de werkzaamheden die gedaan worden bij de Kilsdonkse Molen en de Tónnieje-HoeveFietstocht op een familiefiets tussen beide locaties. Ondertussen wordt u verteld wat u ziet en waar u naar toegaat door onze speciale gids. De fietstocht duurt 10 minuten.
 Met wie werken wij samen?
De organisatie is in handen van Stichting De Kilsdonkse Molen, DIM voor werkadvies,  Zorgboerderij Tónnieje-Hoeve (van Stichting Dichterbij), Belangennetwerk KansPlus Bossche Ommelanden en Stichting de Wis. Alle organisaties voelen zich sterk betrokken bij mensen met een verstandelijke beperking. Het team wordt versterkt door Berny en Laura, beiden werkzaam bij zowel deTónnieje-Hoeve als de Kilsdonkse Molen.
Daarnaast helpen middelbare scholieren uit de regio mee, dit in het kader van hun maatschappelijke stage. Voor meer informatie over de dag en aanmelding kijk op www.kilsdonksemolen.nl, www.tonniejehoeve.nl of www.prokkel.nl