Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

24UursSolex_Memphis20Maniacs1_MediumDe 24-uurs Solexrace, plaankgas door 2 cafés en unne stierenstal, viert op 12, 13 en 14 augustus het eerste lustrum. Drie dagen lang is het volop feesten aan de Heibloemsedijk, met onder meer Memphis Maniacs, Chille met Nille ft Mr. Balls, 90’s NOW!, Les Truttes en uiteraard mede-organisator WC Experience.  Het aantal deelnemende teams is ook deze keer weer gestegen en staat nu al op meer dan 125 teams uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Alle ingrediënten voor een bere-gezellig weekend zijn dus aanwezig.

Muziekprogramma

Op vrijdag zet het Dj- en Vj-team van 90’sNOW! De feesttent op z’n kop met swingende muziek uit de 90’s. Zaterdag is de eer aan de lokale helden van Pokey and the Headlights om na de start (16 uur) het muziekprogramma te openen. Zij worden gevolgd door Kiek Now Us, Memphis Maniacs en WC Experience. Het doldwaze trio Chille met Nille ft. Mr Balls zal van 22 uur tot 3 uur de zaal op eigen wijze “afbreken”. Op zondag begint om 12 uur de Jan van Brusselband die ook perfect aansluit op het kinderprogramma dat op dat tijdstip begint. Daarna is er een primeur, de mannen van WC Experience spelen hun nieuwe show. Na de finish start de ultieme coverband Les Truttes uit België. De Fik Erin sluit toepasselijk af.

SolexFM
De regionale zenders Maasland FM/Dtv (Oss) en Wan FM/TV (Bernheze) voeren 13 en 14 augustus gezamenlijk actie voor Kika. Tijdens een 34 uur durende live uitzending, die beide omroepen gezamenlijk verzorgen onder de naam ‘Solex FM’, wordt verslag gedaan van de 24-uurs Solexrace, met muziek, beeld en natuurlijk raceverslagen. Solex FM start zaterdag 13 augustus om 8 uur en duurt tot zondag 14 augustus 18 uur. Belangrijk zijn de betaalde verzoekjes. Hiervoor wordt de speciale SMS-dienst 5252 SOLEXFM gelanceerd. De luisteraars en bezoekers kunnen zo voor KiKa hun favoriete muziek aanvragen en dragen meteen hun steentje bij. Speciaal voor KiKa komen de DJ’s Mattie Valk(Q-music), Niels de Koning (Slam!FM) en Martijn La Grouw (Slam!FM) het team versterken.

KiKa (kinderen kankervrij)
Dit wordt het vierde jaar dat de deelnemers (st)rijden voor KiKa. Elk team dient minimaal €150 sponsorgeld op te halen voor KiKa. In de afgelopen 3 jaar is zodoende al ruim €55.000 opgehaald voor KiKa. Kika werft fondsen voor onderzoek naar kanker onder kinderen. Zo moeten er sneller therapieën beschikbaar komen voor behandeling en genezing van kinderkanker. John Jones, bekend van oa. SamSam, komt zondag 14 augustus namens KiKa de cheque in ontvangst nemen.

 

Camping

Ook het aantal kampeerders groeit elk jaar flink. Tijdens dit grote lustrumfeest mag dus de camping ook niet ontbreken. Het is er altijd supergezellig en voor maar €10 per persoon hoeven de campeerders niks van het spektakel te missen.

 

Voor meer info, online ticketverkoop en voorverkoopadressen: www.24uurssolexrace.nl.