Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

SolexFM20logo1Het samenwerkingsverband Solex FM van de regionale zenders MaaslandFM/Dtv en WanFM/TV begint langzaam vorm te krijgen. De grote slagen zullen donderdag en vrijdag gemaakt moeten worden als de gelegenheidsradiozender moet worden opgebouwd.  Toch is de eerste visuele zichtbaarheid (na de site: http://www.solexfm.nl) een feit. Solex FM heeft vrijdagmiddag in Geffen twee bannieren en drie vlaggen voor de zender op mogen halen. De 25-jarige drukkerij Wihabo levert zo haar bijdrage aan Solex FM. 

Solex FM is een gelegenheidszender voor KiKa. De regionale zenders MaaslandFM/Dtv en WanFM/TV proberen zo tijdens de 24-uurs solexrace in Heeswijk-Dinther geld in te zamelen voor KiKa. Deze organisatie werft fondsen voor onderzoek en bestrijding van kinderkanker. De solexrace rijdt zaterdag 13 en zondag 14 augustus voor het vijfde jaar geld bij elkaar voor KiKa. Solex FM doet hier verslag van en draait verzoekplaten. Deze kunnen worden aangevraagd via 5252 SOLEXFMverzoekplaat. De opbrengst van de SMS-jes gaat naar het goede doel.

Verschillende DJ’s en producers van landelijke radiostations verlenen hun medewerking aan Solex FM. Zo komen DJ Mattie Valk en producer Anton van Lieshout van Q Music, de DJ’s Martijn LaGrouw en Niels de Koning van Slam!FM, producer Evert Rasing van 3FM en presentator Willem Doreleijers van KX Radio naar Heeswijk-Dinther. Van de regionale zender 2FM uit Midden-Brabant komen Jeremy Kesseler en Roy van Brink. Natuurlijk laten ook de huidige radiomakers van MaaslandFM en WanFM zich horen!

Toch draait het niet om de DJ’s, wel om de muziek. Immers de verzoekjes brengen geld in het laatje voor KiKa. En om de SMS’ers over de streep te trekken wordt er onder de aanvragers ook nog een solextocht voor 6 personen verloot. Deze is beschikbaar gesteld door Solexverhuur De Klomp uit Grave.

De opbouw van Solex FM start donderdagmorgen. Dan komt Warsco Units de studioruimte brengen. Generation Audio volgt ’s middags voor de 24 meter hoge zendmast. Vervolgens kan de inrichting van de studio beginnen. Roy van Brink (2FM/WanFM) draait zaterdagmorgen even na acht uur het eerste plaatje, hopelijk meteen al voor KiKa en Willem Dorreleijers de laatste op zondag om vijf voor zes ’s avonds.

Solex FM is in Oss en omgeving te ontvangen op 105.2 FM, in Bernheze op 105.6 FM, in Ravenstein op 107.6 FM en in Lith op 107.9 FM (Dit zijn doorgaans de frequenties van MaaslandFM en WanFM).