Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

20110816_jw_bernehezeloop_121 staat er op de kasseien gekalkt, pal voor huisnummer 15 in de H.Stokstraat; een aanwijzing dat de Bernhezeloop weer in het verschiet ligt. Of je nu de halve marathon, de estafette, of de  RABO jeugdwedstrijd loopt, aan kilometer aanduiding 21 gaat iedere deelnemer voorbij.  Vanaf die markering is het nog 100 meter  tot aan sporthal de Zaert en daar passeer je de finishlijn van dit jaarlijks atletiek evenement.

Waar je niet aan voorbij kunt, ten minste als je in het bezit bent van een i Phone, is de Q  reader die dit jaar zowel het programmaboekje als  het traditionele T shirt siert.  Dus ook de Bernhezeloop als  app op je i Phone!

De laatste zaterdag van augustus – nu dus de 27ste -, is de traditionele datum die in de K.N.A.U. kalender staat voor deze sportieve manifestatie. Met de 10e jubileum editie in 2012 in het vooruitzicht is deze meeting een vaste waarde geworden op de atletiekagenda.

20110816_jw_bernehezeloop_3En vertelt Mike Bosch van Medisch Trainingscentrum Bernheze enthousiast: ”Iedere jaar krijgen we meer bekendheid. Vorige jaar was er een Turkse atleet die in Nederland verbleef voor een stage. Die halve marathon scheen goed in zijn trainingsschema te passen want zijn manager belde op en vroeg hoeveel startgeld hij zou ontvangen bij deelname. Geen startgeld dus. Daar beginnen we niet aan.” Maar hij kwam toch, deze Said Hayek en liep en passant een parcoursrecord van 1.10.36 uur. Vijf weken later werd deze bijzondere atleet  tweede bij  de internationale marathon van Eindhoven.  “En inderdaad” vervolgt Mike: ”Het is plezierig om daarmee te pronken, maar onze doelstelling is toch allereerst de mensen in Bernheze te bereiken. We schrijven dan ook vele bedrijven en instellingen aan om ze aan te sporen met een team deel te nemen aan de estafetteloop en daarbij bieden we ook een trainingsschema ter voorbereiding aan. Daar wordt veel gebruik van gemaakt.  Bernezorg bijvoorbeeld neemt met 3 teams deel. En nu al hebben we meer voorinschrijvingen dan vorig jaar.”

“Het hele evenement is kostendekkend dankzij subsidie van de gemeente , sponsoring van bedrijven en natuurlijk door de medewerking van 120 vrijwilligers. Maarten Bosch is wel bij uitstek de grote inspirator van dit gebeuren”, gaat Mike voort. “Hij stuurt de hele organisatie aan. Verkeersregelaars en motorrijders zorgen voor een veilige doortocht door de gemeente. En  de verkeersregelaars  volgen op de dag zelf nog een cursus bij de politie waar ze instructies krijgen over hoe doelmatig  te communiceren met weggebruikers.”

Alle vrijwilligers en ook de lopers ontvangen  een T shirt, ontworpen door Walter van de Velden. “Bijzonder geslaagd dit jaar” vindt Mike Bosch: “In het ontwerp vind je veel  grafische verwijzingen naar unieke karakteristieken van Bernheze.”  Een extra motivatie om mee te lopen; het Bernheze gevoel verbeeldt in een atleet.

Voor meer informatie en inschrijvingen:   http://www.bernhezeloop.nl/

Tekst en foto’:  Jacques Worms