Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

111010_prijsuitreiking_MCRDeelnemende leden TRV Bernheze kijken tevreden terug op evenement. Op zondag 9 oktober vond voor de 3e keer de Multi Culti Route plaats. Een fiets- wandel of autoroute met als doel het promoten van de goede doelen die de deelnemende leden van TRV Bernheze ondersteunen.
De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan Stg Bogota zonder honger, Stg Bambanani, de Vietnamfazant en een weeshuis op Sri Lanka. Ondanks het slechte weer trok het evenement een kleine 200 deelnemers. De organisatie kijkt tevreden terug op dit evenement dat zeker over enkele jaren een vervolg zal krijgen. “We hopen dan wel op zon”, aldus de organisatie.
De opening van de Multi Culti Route werd verzorgd door wethouder Donkers. De wethouder vertelde in zijn toespraak dat de Gemeente Bernheze internationale samenwerking stimuleert. In het voorjaar werd op initiatief van de Gemeente een website gelanceerd waar alle organisaties in Bernheze die betrokken zijn bij internationale samenwerking zich kunnen presenteren.
Daarnaast is er geld beschikbaar voor bijzondere projecten die een bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefomstandigheden van mensen in de Derde Wereld . “De Multi Culti Route is zo’n bijzonder project”, aldus Donkers.

Marijke den Otter, PR medewerkster van de Wereldwinkel, ontving uit handen van de wethouder een financiële bijdrage die verdeeld mag worden over de 3 goede doelen die zich richten op de leefomstandigheden van kinderen in Colombia, Zuid-Afrika en Sri Lanka.

Prijsuitreiking
Met het oplaten van ballonnen gaf wethouder Donkers het startsein. De eerste fietsers en zelfs een wandelaarster gingen meteen enthousiast van start. Bij de Vries Antiek, Hedi-Meubelen, Interart beeldentuin en de Wereldwinkel konden deelnemers gratis meedoen aan een prijsvraag met als hoofdprijs een ballonvaart, beschikbaar gesteld door TRV Bernheze.
Aan het eind van de middag werden alle winnaars uitgenodigd om naar Hedi-Meubelen te komen voor de prijsuitreiking. Prijswinnaar bij de Vries Antiek én bij Hedi-Meubelen was Femke van Venrooij, bij Interart was er een prijs voor Desiré van Boven en Sanne van de Wielen en Benthe van de Veerdonk ontving een Wereldwinkelpakket.
Sabine Sleddens reikte, namens TRV Bernheze, de hoofdprijs uit aan Antonet Delissen uit Erp.
Voor alle kinderen was er bovendien een ballonwedstrijd.
De winnaar ontvangt een cadeaubon van € 25,00 te besteden bij de Marskramer.Een oproep aan de vinder om het kaartje aan de ballon terug te sturen. Op 21 oktober gaat de organisatie kijken welke ballon de grootste afstand heeft afgelegd. Teruggestuurde kaartjes kunnen tot en met 20 oktober ingeleverd worden in de Wereldwinkel, gevestigd aan de Jonker Speelmanstraat.
TRV Bernheze en de deelnemende organisaties feliciteren alle prijswinnaars en bedanken alle deelnemers van de Multi Culti Route die het slechte weer trotseerden. De volgende activiteit van TRV Bernheze is de Winterwandeltocht die eind december gehouden wordt. Meer informatie is tegen die tijd te vinden op www.trv-bernheze.nl. Ook dan kijken zij weer uit naar uw deelname!