Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

200412.jpgMaashorstOm de start van het nieuwe recreatieseizoen te vieren, organiseren ondernemers gevestigd in en rondom natuurgebied De Maashorst in het weekend van 14 en 15 april het Open Weekend.
Iedereen is welkom om kennis te komen maken met de vele recreatie mogelijkheden van het gebied. Het moment om ideeën op te doen voor de komende maanden waarop iedereen weer graag naar buiten wil gaan.

Er wordt een kaart uitgegeven, met als basis het fietsroutenetwerk, die gratis verkrijgbaar is bij alle deelnemende bedrijven waaronder ook de zes recreatieve centra van De Maashorst. Via deze routekaart kan een route uitgezet worden om bedrijven en De Maashorst te gaan ontdekken. Zo ervaart u zelf dat het gebied inmiddels overloopt van leuke, inspirerende, smaakvolle en gezellige activiteiten.

De bereikbaarheid en informatievoorziening van De Maashorst zijn en blijven belangrijke speerpunten om zo de bezoeker kennis te laten maken met de diversiteit van het gebied. Stuurgroep De Maashorst opende hiervoor in de zomer 2009 het eerste recreatieve centrum bij De Kriekeput in Herpen. Inmiddels zijn daar vijf locaties bijgekomen, verspreid over het gebied: in Zeeland bij De Heische Tip, in Nistelrode bij Natuurcentrum Slabroek, bij Het Bomenpark in Heesch, in Schaijk bij recreatiepark De Heidebloem en in Uden bij Recreatief Centrum Bedaf gelegen bij fietsverhuur De Mastworp op het terrein van De Vrije Teugel. Juist vanuit deze startpunten is het ideaal om je route door het gebied uit te stippelen. Hier is de kennis in huis om voor het gezelschap waarmee u op pad gaat, een geschikte route te adviseren. Er is nl keuze te over om het gebied, tijdens misschien wel één van de mooiste momenten van het jaar, te gaan ontdekken per fiets, te voet, met een bolderkar of met een ezel!

Bij de recreatieve centra  en deelnemende ondernemers zijn de gratis routekaarten verkrijgbaar. De bedrijven zijn verdeeld over het hele Maashorst gebied, te weten in de gemeenten Oss, Uden, Bernheze en Landerd. Het aanbod is divers en bezorgt iedereen een gezellig weekend. Huur bijvoorbeeld een (lig)fiets bij Recreatief Centrum Bedaf en fiets naar Zeeland om daar een ezel je picknickmand te laten meenemen vanaf  Boerderijcamping De Kreitsberg.

Na een welverdiende lunch stapt u weer op de fiets en gaat voor een goede kop koffie langs bij De Brabantse Hoeve in Volkel. Schuift u liever uw benen onder tafel voor een proeverij? Stap dan af bij Restaurant D’n Bonte Wever in Nistelrode en vertrek vanuit hier door naar Heeswijk-Dinther om de (vaak) eigengemaakte streekproducten in te kopen in de landgoedwinkel bij De Petrushoeve. De kinderen kunnen daarna op een ijsje getrakteerd worden bij IJsboerderij Cleefsehoeve.

Of wilt u de kersenbloesemtocht meemaken? Start dan uw route vanaf De Heische Hoeve in Loosbroek die twee prachtige fietsroutes heeft uitgezet langs oude en nieuwe boomgaarden. Wilt u de geschiedenis induiken, kom dan naar de Steltenberg in Volkel om meer te weten te komen over het Duits lijntje.  En dit is echt maar een greep uit de vele dingen die bezoekers kunnen beleven tijdens het open weekend, maar natuurlijk ook de rest van het recreatieseizoen.

Vier de start van het seizoen dus mee en kom ideeën op doen in De Maashorst op 14 en 15 april. Een overzicht van de recreatieve centra vindt u op www.demaashorst.nl .