Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

riverdancepercussieRiverdance Percussie: Allemaal kennen we Riverdance als bron van entertainment in de danswereld. Uitgevoerd door o.a. Michael Flatley heeft Riverdance de wereld veroverd. Maar hoe ziet Riverdance eruit als dit uitgevoerd wordt door een groot slagwerkensemble met toevoeging van speciale gasten? Dit gaan we meemaken op kasteel Heeswijk op 2e Pinksterdag! In een speciale setting zal de voltallige slagwerkgroep, jeugd en volwassenen, van de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord uit Heeswijk een 2 uur durend spektakel opvoeren genaamd Riverdance Percussie. Folklore in de puurste vorm! Voor deze unieke productie heeft dirigent Wim van Zutphen speciale partijen geschreven en gearrangeerd met als thema Riverdance. Waar symfonische muziek de basis vormen van de originele Riverdance zullen nu de xylofoons, marimba’s, vibrafoons en overige melodische slagwerkinstrumenten de overhand hebben.

Magie
De magie van Riverdance overbrengen kan niet alleen met slagwerkinstrumenten, dus heeft de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord speciaal voor deze uitvoering een beroep kunnen doen op violiste Elly Brouwers en accordeoniste Marga van Zutphen. 

Medewerking uit Bernheze
Om deze spectaculaire avond compleet te maken hebben vele personen uit Bernheze hun medewerking toegezegd. Zo zijn de leden van het Sint Willebrordus gilde uit Heeswijk en het  Sint Barbara gilde uit Dinther onderdeel van de show en zullen bijpassende dansen ten tonele gebracht worden door de Heeswijkse balletschool o.l.v. Willeke van Slooten. Het geheel zal muzikaal aangevuld worden door koor Amicanto uit Dinther o.l.v. Marij van Heijster.

Kasteel Heeswijk
Riverdance Percussie zal dus een magische reis door de folklore van de Ierse muziek zijn, een uniek project wat in Nederland in deze bezetting nog nooit vertoond is. Het is een spektakel voor jong en oud. Riverdance Percussie zal ook zeker de jeugd aanspreken  door de veelzijdigheid en de verrassende elementen die de muziek biedt.  Twee muziekstukken zijn zelfs gecomponeerd door Jentje de Mol (13) en Jens Verhoeven (12), beide lid van de jeugdslagwerkgroep van de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord. Kasteel Heeswijk biedt een uitermate geschikt decor voor deze productie!

Wanneer?
Riverdance Percussie zal worden uitgevoerd op 2e Pinksterdag 28 mei vanaf 20.00 uur op Kasteel Heeswijk, een try out vindt plaats op vrijdag 25 mei in sporthal de Zaert in Dinther om 20.00 uur. De entree voor beide uitvoeringen bedraagt € 7,50 en de kaarten zijn verkrijgbaar bij Marskramer Heeswijk-Dinther, Kasteel Heeswijk en via leden van de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord. 


Dit unieke spektakelstuk op deze unieke locatie mag je niet missen!!!

Kaartverkoop: De Marskramer en Kasteel Heeswijk
Voor meer informatie: www.koninklijkefanfare.nl