Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120514AspergetochtDe Culinaire Asperge Fietsroute van TRV-Bernheze is weer geopend. Traditiegetrouw geeft TRV-Bernheze bij de opening van de Culinaire Asperge Fietsroutes een kistje asperges aan iemand die het verdient. Dit jaar overhandigde Henry van Boxmeer namens TRV-Bernheze, het kistje Bernheze asperges aan Monique en Mick de Boer van Restaurant De Keuken ivm de heropening van hun restaurant. “Het is geweldig dat De Keuken weer open is gegaan en daarmee verdienen ze alle lof. TRV wenst Monique en Mick een fantastisch aspergeseizoen”, aldus TRV-voorzitter Henry van Boxmeer. De aspergefietsroute van Bernheze loopt rond Heeswijk-Dinther en Nistelrode/Heesch en zijn gratis verkrijgbaar bij de deelnemende restaurants en asperge telers en bovendien gratis uit te draaien via www.TRV-Bernheze.nl. De promotiecampagne wordt gevoerd in heel Noordoost Brabant met advertenties in kranten en ondersteuning op internet.

 Twee keer 25 km

TRV-Bernheze heeft twee culinaire asperge fietsroutes van elk ongeveer 25 km die ook nog onderling verbonden zijn waardoor u zelfs ruim 50 km kunt fietsen. Tijdens deze routes zijn er stoppunten bij restaurant en asperge telers. Bij de aspergeteler kan men de asperges zien, voorlichting krijgen en kopen en bij restaurants kan men genieten van de heerlijke aspergerechten. Zo is het de bedoeling om bij het eerste restaurant waar men langskomt een asperge voorgerecht te eten, bij het volgende een asperge tussengerecht en bij het derde een asperge hoofdgerecht. Happen & Trappen dus. Zowel de aspergetelers als de restaurants hebben de route gratis voor u klaar liggen en op internet kan deze ook gratis worden uitgedraaid.

 Startpunten

Alle deelnemende bedrijven zijn startpunten. Heesch/Nistelrode: Restaurant De Keuken, ’t Dorp 94 te Heesch, Eetcafé ’t Pumpke, Raadhuisplein 7 te Nistelrode en aspergeteler Rosenhart, Middelpad 1 te Nistelrode. Heeswijk-Dinther: Café-restaurant Stanserhorn, Heibloemsedijk 7 te Heeswijk-Dinther, Hotel-restaurant De Leygraaf, Meerstraat 45a te Heeswijk-Dinther, Restaurant Negen, Mrg. Van Oorschotstraat 9 te Heeswijk-Dinther en aspergeteler Verkuylen, Boterweg 2 te Heeswijk-Dinther. De route kan gratis worden geprint via www.TRV-Bernheze.nl Ook kan de routebeschrijving gratis worden afgehaald bij bovengenoemde startpunten.