Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Bedrijvennieuws

Werledwinkels Bernheze20% korting bij alle Wereldwinkels in Bernheze 

De 3 Wereldwinkels in Bernheze hebben voor het eerst gezamenlijk uitverkoop. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus ontvangt u bij de Wereldwinkel in Heesch, Nistelrode en Heeswijk-Dinther 20% korting op het gehele assortiment non-food, uitgezonderd boeken en al afgeprijsde artikelen. Laat u verrassen door de prachtige (h)eerlijke cadeau’s en verras een ander of uzelf! 

Met de verkoop van Fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens Fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier de kans een beter bestaan op te bouwen. Deze ondernemers ontvangen dus een eerlijk loon. Ook tijdens de uitverkoop. 

Bernheze heeft 3 Wereldwinkels. Het betreft hier 3 zelfstandige winkels met een eigen bestuur. Ook het assortiment varieert per winkel. Op het gebied van PR werken zij al enige tijd samen. Dat heeft al geleid tot leuke acties. Nu geven ze samen éénmalig 20% korting. Dat maakt het wel erg interessant om eens binnen te lopen. 

In de zomer hanteerden de Wereldwinkels afwijkende openingstijden. Vanaf 31 augustus zijn de reguliere openingstijden weer van toepassing. De vrijwilligers helpen u graag bij uw aankopen, zeker komend weekend! 

 
 

Belgische bierfestivalmet 131 soorten Belgisch bier.

Dit weekend wordt wederom het Belgisch Bier Festival georganiseerd door Hotel-Restaurant De Leygraaf aan de Meerstraat 45a. Eerder werd de vakantie geopend met het Belgisch Bier Festival en nu sluit het de vakantie.

Lees meer: Belgisch Bier Festival...

etosHelaas bestaan er ook dit soort mensen die op deze manier de winkel leeg halen.. Op zaterdagmiddag rond 14.45 u bijna alle L'Oreal make-up gestolen binnen 2 minuten tijd!!!!

Lees meer: Ook dit kan in HD

Brand chaletRond kwart over 4 zaterdagnacht werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een chalet brand met mogelijk slachtoffers. De brandweer schaalde op naar middelbrand en er werd een ambulance gealarmeerd. De brand was te hevig om voor de brandweer een veilige binnen verkenning te doen om slachtoffers te zoeken. De brandweer is lang bezig geweest om te blussen en na te blussen. Hoe de brand is ontstaan wordt onderzocht.

 

Bron:  112brabantnieuws

Raboploeg en_De_HalmDe dames van het wielerteam Rabobank Liv krijgen Halm-producten voorgeschoteld. Nutritionist Marcel Hesseling schrijft ze voor en verzorger Gerard Spierings zorgt ervoor dat ze er zijn. Zou de nieuwe ‘sportmuesli’ ook meegaan naar de Giro d’Italia?

Iedereen kent Marianne Vos, ook mensen die niets van wielrennen weten. Samen met elf andere rensters vormt Marianne het Rabo Liv Team en wint koers op koers. Ze is echter niet de enige troef in het team, ook Anouska Koster en Roxane Knetemann – om er maar eens twee te noemen – fietsen dat het een lieve lust is.

Het team bereidt zich momenteel voor op de Giro d’Italia, dé wielerkoers voor dames. De Giro start vandaag, dus op 3 juli. En als het aan verzorger Gerard Spierings ligt, gaat niet alleen de Speltmuesli extra rijk, maar het hele assortiment van De Halm mee.

Iedereen kent Marianne Vos, ook mensen die niets van wielrennen weten. Samen met elf andere rensters vormt Marianne het Rabo Liv Team en wint koers op koers. Ze is echter niet de enige troef in het team, ook Anouska Koster en Roxane Knetemann – om er maar eens twee te noemen – fietsen dat het een lieve lust is.

Het team bereidt zich momenteel voor op de Giro d’Italia, dé wielerkoers voor dames. De Giro startte op 3 juli. En als het aan verzorger Gerard Spierings ligt, gaat niet alleen de Speltmuesli extra rijk, maar het hele assortiment van De Halm mee.

De Halm

jokeAfgelopen zaterdag ontving mevrouw Joke Bongenaar uit handen van Ria van de Wetering, vrijwilligster bij de Wereldwinkel in Heeswijk-Dinther de door haar gewonnen hangmat. Daarbij ontving zij ook nog een Fairtrade shopper zodat de hangmat ook nog eens goed op geborgen kan worden.

Voorafgaand en tijdens de kermis in Heeswijk-Dinther had de wereldwinkel een 1 euro actie. Door betaling van 1 euro, het achterlaten van je naam en telefoonnummer kon je de winnaar worden van een hangmat t.w.v. € 49,95. “Ik was erg verrast toen ik gebeld werd ”aldus mevrouw Joke Bongenaar. “Ik was de eerste op de lijst en dacht in zijn geheel geen kans te maken. De activiteiten van de Wereldwinkel draag ik een warm hart toe”.

Vanwege het succes van deze actie heeft de Wereldwinkel in Heeswijk-Dinther besloten deze actie in de winkel door te zetten. Tijdens de volgende actieperiode maak je kans op een tapasschaal t.w.v.€ 29,90. Meedoen aan de actie kan alleen in de winkel waar de lijst klaar ligt om je in te schrijven. Loop daarom eens binnen in de Wereldwinkel aan de Jonker Speelmanstraat. Wie weet ben jij straks voor 1 euro de eigenaar van de tapasschaal!

Life is_goodDe beste Bed and Breakfast van Nederland is dit jaar niet in Brabant te vinden. Vorig jaar eindigde Carpe Diem in Oirschot nog op nummer één, maar dit jaar is die plek ingenomen door Tala Lodge in het Friese Ravenswoud. Toch domineren twee Brabantse B&B's de top drie.

Op de tweede plaats van de verkiezing staat Life is Good in Heeswijk-Dinther. Deze accomodatie won in 2011 nog de verkiezing. Vorig jaar stond het verblijf op de derde plaats.

Bron: Omroep Brabant

Auteur: Yoeri Vugts

WereldwinkelHet bakken van cupcakes is in! Daarom heeft de Wereldwinkel in samenwerking met Smultaartjes uit Heeswijk-Dinther, een leuke Vaderdagactie bedacht. Bak een cupcake, maak een selfie met de cupcake en zorg dat de foto bij de Wereldwinkel komt. Wie weet win jij een lekkere taart t.w.v. € 25,00. De actie loopt van 3 tot en met 19 juni. Op 20 juni vindt de prijsuitreiking plaats. Heb je meteen een Vaderdag cadeau!

Bij de Wereldwinkel in Heeswijk-Dinther vindt je (h)eerlijke ingrediënten voor jouw cupcake. Als basis kun je de muffinmix gebruiken. Een bijzondere mix zodat je cupcakes altijd slagen. Zo zijn ook de kleine suikerboeren op Mauritius met glans geslaagd. Toen zij het Fairtrade certificaat wilden halen, had dat wat voeten in de aarde. Maar zij hielden vol. Inmiddels is het duizenden boeren gelukt. Zij werken samen, kopen gemeenschappelijke vrachtwagen en gaan verantwoord om met het milieu. En ze verkopen veel eerlijke rietsuiker welke weer verwerkt is in de muffinmix. Klik hier voor meer informatie over de muffinmix en de suikerboeren.

Gebruik de muffinmix voor jouw cupcake en maak er iets moois van! Maak vervolgens een foto waarop naast de cupcake ook jijzelf en eventueel jouw vader staat! Mail deze naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heb je geen mail? Foto afdrukken en inleveren in de winkel aan de Jonker Speelmanstraat kan ook. Zet er wel even je naam en telefoonnummer bij. De meest originele foto wint een taart.

Dertien HectareOp 23 mei opent Ctrl + Alt + Del, de toekomst nu, de achtste tentoonstelling van Stichting dertien hectare. Ctrl + Alt + Del is een beruchte combinatie op het toetsenbord en herstart de computer als het systeem vastloopt: een reset. Het onderwerp sluit aan op ontwikkelingen in Heeswijk-Dinther waar ingrijpende veranderingen op maatschappelijk, cultureel en economisch vlak onontkoombaar zijn. Veranderingen die in de snelheid van miljoenen verbindingen per milliseconden zorgen voor een overload aan informatie, kansen, keuzes, mogelijkheden, beloftes, woorden, beelden. Daardoor is een harde reset regelmatig gewenst: Ctrl + Alt + Del met een vooruitblik naar de toekomst nu.

26 Kunstenaars reflecteren op dit onderwerp. Hun werk wordt op bijzondere plekken geëxposeerd: in de voormalige directeurswoning van de melkfabriek, in de Coop supermarkt, in en om de Abdij van Berne en in het 13 hectare buitengebied met het jonge bos.

Ctrl + Alt + Del, de toekomst nu

De tentoonstelling gaat over actuele ontwikkelingen en initiatieven in dorpen waar leefbaarheid en het niveau en bereikbaarheid van voorzieningen onder druk staan. De centrale vragen zijn steeds: wat moet behouden blijven? Wat kan weg? En wat is nodig voor een gezonde toekomst? Inwoners nemen zelf in toenemende mate verantwoordelijkheid. Ze zoeken naar een andere rol, een andere functie. Naar zinvolle bestemming en onderlinge verbinding. Een streven om de toekomst nu zelf ter hand te nemen. dertien hectare wil daar actief aan bijdragen. De tentoonstelling wordt daarom ondergebracht op drie kernlocaties: in het centrum bij de burger, op de Abdij van Berne bij de broeder en op het vertrouwde dertien hectare buitengebied bij de boer.

Hart van het dorp

Plein 1969 is al enkele jaren het kale en levenloze hart van het dorp. De invulling ervan is hét gespreksonderwerp. Om de planontwikkeling te stimuleren en een boost te geven, worden er drie ontwerpen voor een invulling van Plein 1969 in de openbare ruimte gepresenteerd. Matthijs Bosman, Jeroen van Doorenweerd en het architectenbureau Reset Architecture geven daarmee hun toekomstvisies. Op zondag 31 mei geven zij een toelichting in een openbare pitch. Daarna kan door inwoners het favoriete plan gekozen worden. Voor dit bijzondere onderdeel van de tentoonstelling wordt intensief samengewerkt met Actief Burgerschap.

Bijzondere locatie De coöperatieve zuivelfabriek ‘Onder Gods Zegen’ werd in 1973 afgebroken. De directeurswoning staat er nu nog en is een belangrijke plek voor de tentoonstelling. Van Eerd groep van de Jumbo supermarkt geeft de woning tijdelijk in bruikleen zodat 10 kunstenaars er kunnen exposeren. Het is de laatste kans om een kijkje te nemen in het kenmerkende huis.

FREEZE!

Deze performance van Nick Steur verbaast iedereen. Op zondag 24 mei en 28 juni treedt hij meerdere keren op in de abdijkerk. De sfeer daar draagt bij aan de concentratie die hij nodig heeft voor de voorstelling van ongeveer 40 minuten. Tickets (à €5,00) kunt u reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderwijs

Voor het basis- en voortgezet onderwijs is er een aansprekend kort lespakket. Dat is gratis voor scholen uit Bernheze. Een rondleiding over de tentoonstelling op de Abdij vormt de afsluiting. Aanmelden kan nog via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Duur tentoonstelling: 23 mei t/m 28 juni 2015 + tweede Pinksterdag van 11.00 - 17.00 uur.

De tentoonstelling wordt geopend op 23 mei om 16.00 uur aan de Meerstraat 22, 5473 VW Heeswijk-Dinther. Tickets a € 5,- zijn verkrijgbaar op alle locaties tijdens openingstijden.

Programma, openingstijden en adressen staan op www.dertienhectare.nl

Berne AbdijbierIn december maakte Abt Denis Hendrickx van Abdij van Berne bekend dat er wederom Berne Abdijbier zal worden geproduceerd. Sindsdien is een stichting opgericht en een projectgroep van specialisten die als vrijwilligers Berne Abdijbier gaan ontwikkelen. De introductie van Berne Abdijbier wordt verwacht in augustus en daarbij wordt door landelijke en internationale interesse een run op de verkoop verwacht. Om teleurstelling te voorkomen is daarom nu een voorverkoop gestart voor bierliefhebbers die er zeker van willen zijn het eerste brouwsel te kunnen hebben. Op www.berneabdijbier.nl  kan men in deze voorverkoop een bierpakket bestellen. Alle opbrengst van de bierverkoop vloeit naar de abdij voor onderhoud van de monumentale gebouwen en om te voorzien in levensonderhoud.

2 soorten bier Inmiddels heeft de abdij uit hun eeuwenoude bewaard gebleven gegevens, de grondstoffen voor twee biersoorten kunnen vinden, blond bier en speciaal bier (bruin). De brouwmeester van de projectgroep heeft hieruit twee, aan de huidige tijd aangepaste recepturen kunnen ontwikkelen. Dit zijn een fris blond bier met 6% en een zoetig dubbel bier (bruin) met 8% alcohol. De bieren worden genoemd Norbertijn (blond) en Prior (dubbel). Komende maanden zullen deze bovengistende bieren door de brouwmeester van Stichting Berne Abdijbier, naar eigen recept, op beperkte schaal worden gebrouwen op een bevriende abdij. Het plan is om later ook een tripel, quadruppel, witbier en andere smaken op de markt te brengen. Bij de abdij wordt binnenkort een Bierproeflokaal met terras ingericht en voor thuisgebruik kan men vanaf de introductie het bier kopen in de Abdijwinkel. Een hoptuin is al gemaakt. Als de verkoop gestaag gaat zal er weer een eigen brouwhuis met brouwerij en bottelarij op het abdijterrein worden gebouwd. Naar verwacht zal dat al over een paar jaar zijn.

Niemand teleurstellen Inschatten van de eerste productievolumes is lastig, dat is bekend van eerdere bierintroducties. Bij bijzondere bieren ontstaat vaak een run bij de introductie. Om niemand teleur te hoeven stellen is de voorverkoop bedacht. Met de voorverkoop kan de stichting de productievolumes beter inschatten. Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om het bierpakket te bestellen. Het bierpakket is beperkt tot maximaal 24 flesjes Norbertijn, 24 flesjes Prior en 2 gratis Berne abdijbier glazen. De prijs is gelijk aan de winkeladviesprijs. De bierproductie zal nog een paar maanden duren. De uitlevering van de voorverkoop wordt feestelijk gevierd omdat dit de start betekent van Berne Abdijbier.

kookboekTv-persoonlijkheid en wereldreiziger Floortje Dessing presenteerde vandaag – in de aanloop naar World Fair Trade Day op 9 mei - het kookboek ‘Eerlijk Eten’. Gepassioneerde chefs en foodies schreven 80 recepten voor ontbijt, lunch, diner en verrassende cocktails en smoothies gebaseerd op eerlijke en duurzaam geteelde producten. Dit kookboek is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de Wereldwinkel Heeswijk-Dinther. De volledige opbrengst van Eerlijk eten is bestemd voor een kinderdagverblijf op een fairtrade theeplantage in Sri Lanka. De prijs van dit boek is € 24,95.

Doorbraak van eerlijk eten

Eerlijk Eten neemt de lezer in tachtig smaakvolle en eenvoudige recepten mee in de wereld van fairtrade. Floortje Dessing: “Het eerlijke eten is echt aan het doorbreken. Er is steeds meer belangstelling voor kleinschalige, ambachtelijke gemaakte producten. Mensen eten minder vlees en geven de voorkeur aan verse groenten van het seizoen. Dit kookboek laat zien hoe je met mooie, eerlijke ingrediënten iets lekkers op tafel zet. We hopen dat het mensen inspireert om bewuste keuzes te maken bij het doen van inkopen. Een banaan, een ananas of een reep chocolade moet in de eerste plaats gewoon lekker zijn. Maar als er een mooi verhaal achter zo’n product zit, smaakt het waarschijnlijk nóg beter.”

Stemmen met je vork

Alle 80 recepten in Eerlijk Eten zijn geschreven door gepassioneerde Nederlandse chefs en foodies, zoals kookboekenschrijfster Lisette Kreischer, onder meer bekend van ‘The Dutch Weedburger’. Ook worstmaker Samuel Levie schreef speciaal voor Eerlijk Eten een aantal bijzondere recepten, zoals een hazenpastei met cacao en kedgeree met makreel. In ieder recept is tenminste één fairtrade ingrediënt verwerkt. “We krijgen iedere dag de kans om te stemmen met onze vork. Dit boek is een extra reden om te kiezen voor fair”, zegt Levie.

GebrHIAB Nederland heeft recent een HIAB XS211 EP4 Hipro autolaadkraan geleverd aan Gebr. Dijkhoff & Zn uit het Brabantse Heeswijk-Dinther. Gezien de goede ervaringen met HIAB in het verleden heeft men wederom voor een HIAB gekozen.

Met het befaamde HIAB Hipro ventiel in combinatie met de Bluetooth afstandsbesturing heeft deze kraan een ongeëvenaarde snelheid en nauwkeurigheid in zijn werk, aldus Ron Pijnenborgh, Rayonmanager voor HIAB in Noord-Brabant en Limburg.

Met de slanghaspel en slangdoorvoer binnen door de giek, voor bediening van rotator en knijperbak is de kwetsbaarheid minimaal. De gieklengte bedraagt maar liefst 12,7 m.

Tevens is de kraan uitgerust met een automatische einddemping op de zwenkfunctie en zijn de uitschuifcilinders van de knikarm voorzien van regeneratiekleppen voor een hoge in- en uitschuif snelheid van de giek.

Gebr. Dijkhoff BV is een aannemersbedrijf in de grond-, weg en waterbouw, en ook gespecialiseerd in sloop- en cultuurtechnische werken. Het bedrijf is opgericht in 1914 door de heer A. Dijkhoff. Inmiddels is het uitgegroeid tot een multifunctionele onderneming.De kraan werd door HIAB service dealer Damen Hydrauliek BV uit Best gemonteerd op een Volvo FMX 4-asser met tridemstel en hydraulische voorwielaandrijving. Het voertuig werd geleverd door BAS Volvo Trucks uit Veghel.