Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Cultuur

Rockin WoodRockin'Wood Nog even lekker nagenieten van de vakantie? En hoe kun je dat nu beter doen dan met een goei stukske muziek, gezellig volk en het mooie podium van de Kersouwe.

Lees meer: 'Rockin' Wood

CC servaesCultureel Centrum Servaes, Raadhuisplein 24, 5473 GC Heeswijk-Dinther

WEEK 37 7 september – 13 september INFO: 0413 - 294077 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer: Agenda CC Servaes

vvvWilt u ook uw evenement in deze agenda opgenomen zien? Geef dit dan minimaal 2 weken vooraf, per post, e-mail, fax of telefoon, door aan VVV kantoor Heeswijk-Dinther, Raadhuisplaza 18a, 5473 CX Heeswijk-Dinther, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 0413-292884

Lees meer: VVV agenda, week 37 en 38...

150829Expositie LeonieWij nodigen u uit om op 5/6 en 12/13 september van 11.00 tot 16.00 uur onze expositie te bezoeken.  

Deze prachtig geëtaleerde expositie bevindt zich in het oude pand, voorheen de jongensschool, gelegen aan de Hoofdstraat 100 in Heeswijk-Dinther.  

De exposanten hebben onder begeleiding van Leonie Dekker geschilderd,  waarbij er veel gewerkt wordt met acryl en olieverf.   U zult hier schilderijen aantreffen die in stijlen variëren van  realistisch, figuratief expressionistisch tot abstract.  Transparant in dunne laagjes of pasteus geschilderd met een paletmes.   Grote, exceptionele en kleine formaten.  

Daarnaast exposeert Leonie met haar eigen werk.  

Veel van deze werken zijn te koop, waarvan een gedeelte ten goede komt  aan het goede doel: BURO LIMA (Heeswijk-Dinther) www.burolima.nl.  Ook de opbrengst van koffie/thee en kunstige “home-made” cupcakes  is voor dit doel bestemd.  

Uw vrije gift is van harte welkom. 

Vorm

thumb logo het verhaalOp zondag 30 augustus organiseren de Bernhezer Kunstkring en Kunstgroep De Compagnie een gratis toegankelijk evenement,, Het VerhAal, een onderdeel van de Brabantse Dorpen Derby, is een nieuwe literaire festival in de regio Veghel en Heeswijk Dinther. Met de Aa en de pleisterplaatsen als podium biedt het VerhAal een toegankelijk en verrassend programma voor jong en oud. Professionals en amateurs treden op op plekken langs de Aa.

Ontdek de pleisterplaatsen maar ook de vele andere mooie plekken op de route.

Dat kan wandelend (taxibusjes brengen u gratis terug naar uw vertrekpunt), fietsend of varend. Zo vaart er tussen de Kilsdonkse molen en kasteel Heeswijk een fluisterbootje. Op deze boot vertellen mensen van Aa en Maas het verhaal van het water en het gebied. Op www.hetverhaal.nu vind u het vertrek- en aankomstschema.

Bij genieten in de buitenlucht hoort ook lekker eten!

Speciaal voor Het VerhAal worden biologische AaDal kippen op authentieke wijze bereid in een kuiloven. Brownies & Downies, Kilsdonkse molen en Kasteel Heeswijk verzorgen samen dit unieke gerecht bij de Kilsdonkse molen. De kip wordt geserveerd met couscous, groente, brood en wijn. Aanschuiven kan, zolang de voorraad strekt, van 15.00 tot 20.00 uur.

Het programma voor het VerhAal wordt nog elke dag verder uitgerold.

Zeker is dat de bezoekers kunnen genieten van bijzondere muzikale, beeldende en theatrale optredens. Er komen dichters en schrijvers, van dichtbij en ver weg. In de fraaie bibliotheektuin lezen Rosita Steenbeek en A.L.Snijders voor uit eigen werk. Ingrid & Dieter Schubert zijn er voor de jeugdige bezoekers. Bij Kasteeltje Zwanenburg wordt gezongen en gedanst. Schrijfster Annejet van der Zijl en dichter des Vaderlands Anne Vegter treden er op. De Kilsdonkse molen is het decor voor molenspreuken, een boekenmarkt en een reuzenscrabble. Kijk op www.hetverhaal.nu voor het hele programma.

Meer weten over het VerhAal? Volg het VerhAal op Facebook of kijk op www.hetverhaal.nu , Daar download u ook de route

vvvWilt u ook uw evenement in deze agenda opgenomen zien? Geef dit dan minimaal 2 weken vooraf, per post, e-mail, fax of telefoon, door aan VVV kantoor Heeswijk-Dinther, Raadhuisplaza 18a, 5473 CX Heeswijk-Dinther, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 0413-292884

Lees meer: VVV agenda, week 36 en 37...

zwarte zwanenVan oudsher siert een koppel zwarte zwanen de grachten van Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther.Een niet weg te denken symbool voor zowel het landgoed als het publiek.Door natuurlijke omstandigheden overleed één van de zwanen, waarna de partner het leven liet: waarschijnlijk door verdriet. Een pijnlijk aanzicht, een kasteelgracht zonder zwanen.

Lees meer: Zwarte zwanen terug in de...

150826The Taming_of_the_Shrew2 september 2015 19.30 uur
Engelstalig openluchttheater Illyria speelt:
The Taming of the Shrew
by William Shakespeare

'Engels theater' is een traditie geworden op Kasteel Heeswijk. Met het schitterende Kasteel als decor hopen we het publiek ook dit jaar met deze Shakespeare klassieker te verrassen.

Ongedwongen sfeer
Het charmante van dit openluchttheater is dat bezoekers hun eigen klapstoeltje meenemen en vaak ook voor de voorstelling genieten van een picknick. Voor wie z’n aanwezigheid bij Shakespeare’s ‘The taming of the shrew’ een extra dimensie wil geven, bestaat er de mogelijkheid vooraf op het kasteel te dineren. Op tijd komen is dan dubbel genieten!

Over Illyria
Het Britse openluchttheatergezelschap Illyria heeft in 15 jaar tijd een enorme reputatie opgebouwd met authentiek theaterspel. Ook ditmaal weten de spelers van het gezelschap deze  klassieker weer in hun eigen vrolijke, hilarische stijl neer te zetten.

Aanvang voorstelling: 19.30 uur. Tuin is open vanaf 17.30 uur voor picknicks. De voorstelling gaat door, ongeacht de weersomstandigheden.

Reserveren: via www.kasteelheeswijk.nl of 0413-292352. Tarief € 18,50 (voorverkoop), op de avond zelf € 20,50. Kinderen tot 12 jaar € 12,50 uur

indexNatuurtheater De Kersouwe heeft een uniek boek samengesteld ‘70 Jaar, De Kersouwe, in woord, beeld en kleur’ met vele verhalen, anekdotes, overzichten, foto’s en affiches van 70 jaar Kersouwe. Zondagmiddag 23 augustus na de grandioze première van de Klokkenluider van de Notre Dame is het eerste exemplaar uitgereikt aan speelster van het eerste uur Mieke van Gein-van Aspert door voorzitter van De Kersouwe Pieter-Jan van Hoof.

Mevrouw van Gein- van Aspert is zeer verguld met het boek. 70 Jaar geleden speelde zij haar eerste rol in de het toneelstuk De Paradijsvloek. Ze herinnerde zich het nog heel goed. In die tijd speelde ze vooral bijbelse verhalen in De Kersouwe. Die ontwikkeling van bijbelse stukken, van toneelstukken van bijvoorbeeld Anton Coolen en Brecht naar het muziek- en totaaltheater van nu, is in het boek heel mooi weergegeven.

Volop verhalen en anekdotes Het schrijversteam, bestaande uit Adri van de Brand, Ad Donkers, Marenna van Reijsen, Bart van Schijndel en Henk Voets, heeft gekozen om naast de geschiedschrijving vooral veel spelers en Kersouwe vrijwilliggers aan het woord te laten. Die keuze maakt dat het een levendig boek is met unieke verhalen en volop beeld over de vier hoofdactiviteiten van De Kersouwe:

* Theatergroep De Kersouwe

* Jeugdtheatergroep De Kersouwe

* Evenementen en optredens van cabaretiers en bands

* Klasse(n)theater

Het boek is bovendien prachtig en heel eigentijds vormgegeven door Buro Tweevoud uit Heeswijk Dinther.

Te koop

Het boek is te koop bij de VVV in Heeswijk voor € 29,50. Voor oud-Kersouwenaren en Vrienden van de Kersouwe is het boek (voor een gereduceerde prijs) te bestellen via het secretatriaat van de Kersouwe of te koop tijdens een van de voorstellingen van de Klokkenluider van de Notre Dame op 28, 30 aug, 4, 6, 11 of 13 sept.

CC servaesCultureel Centrum Servaes Raadhuisplein 24 5473 GC Heeswijk-Dinther

WEEK 35 24 augustus – 30 augustus INFO: 0413 - 294077 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer: Agenda CC Servaes 24...

mini discoJe kent ze misschien wel van vakantie of een weekendje weg, de liedjes van Django Music: Tsjoe Tsjoe Wa (2x) of Dans met tante Rita. Iedere zomer staan in vele Europese landen miljoenen kinderen te dansen op liedjes als Ring Ring, Theo Theo, Hokey Cokey, Klap Klap Stap Stap en natuurlijk Tsjoe Tsjoe Wa. En het zijn grote hits op Youtube. Woensdagmiddag 19 augustus zijn ze in de Kersouwe, 15.00 uur, entree € 4,50 (incl.serv.toeslag)

Nederlandse disco hits Al die liedjes komen uit Nederland en zijn geschreven, gespeeld en gezongen door de mensen van de Minidisco Live Band. De Minidisco Live Band brengt in de Kersouwe al die liedjes live op het podium. Drie zangers en zangeressen, begeleid door een volledige band zorgen voor een super dansfeest. De kinderliedjes worden geschreven door Jan vd Plas, ook wel bekend als redacteur van Oor en schrijver van de muzikantengids. Meezingen en dansen!

MiniDisco speelt en zingt live swingende kinderliedjes waarbij de kinderen volop uitgedaagd worden en gezellig mee mogen doen.Dit wordt een feestje op de woensdagmiddag! Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.