Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernhezeZondag 27 januari 2013 worden in Uitgaanscentrum Lunenburg in Loosbroek de sportkampioenen jeugd 2012 van de gemeente Bernheze gehuldigd. Ook worden tijdens deze bijeenkomst de sportvrouw, sportman en sportploeg jeugd 2012 bekend gemaakt alsmede de sportvrijwilliger 2012.

 

Nominaties jeugdkampioenen gemeente Bernheze 2012

 

Sportman 2012

  1. Sjef van den Berg: handboogschieten

Sjef is een jongen die alles voor de sport doet. Hij woont en traint sinds anderhalf jaar op Papendal. Vanaf oktober 2012 zit Sjef in de kernploeg. Hoewel hij pas 17 jaar is, heeft hij dit jaar diverse nationale en internationale toernooien bij de senioren geschoten.

Hij was sportman van het jaar 2011 bij de jeugd van de gemeente Bernheze. Talent van 2011-2012 op Papendal en sporttalent van het jaar van de provincie Gelderland. Sjef bezit op dit moment alle Nederlandse records bij de cadetten, indoor en outdoor: http://www.handboogsport.nl/wedstrijdsport/records/nederlandse-records/ Hij heeft dit jaar ook het Europees en wereldrecord op 60 meter bij de cadetten geschoten.

 

  1. Mike Bloks Taekyon Berghem

Mike heeft zeer aansprekende prestaties geboekt in 2012. Naast zijn studie moet hij nog veel trainen om deze prestaties te kunnen leveren en dat op nationaal en wereldniveau. Het is een individuele sport en je moet jezelf weten te motiveren en de discipline hebben om er voor te gaan. Er is geen team waar je op terug kunt vallen. Twee keer per week geeft hij les aan de jeugdleden in Berghem.

  1. Raivo Dankers, motorcross

Raivo heeft mee gedaan aan het WK jeugd in Bulgarije en is een veelbelovend talent. Hij werd 7de in de WK. Raivo werd wel als team Nederland Wereldkampioen en mocht een gouden medaille in ontvangst nemen.

Sportman jeugd 2012: Mike Bloks

Sportvrouw 2012

Esli van Leuken, Heesch Taekyon

Esli was 11 jaar oud toen ze al diverse titels behaalde. Ze traint 3 keer per week en daarnaast volgt ze nog de landelijke trainingen van de bond in Almere. Dit kost veel tijd en energie. Ze moet hard trainen om dit niveau te halen. De sport taekwondo is een fysiek zware sport en voor een meisje van 11/12 jaar is het dan ook niet altijd weggelegd om op dit niveau te sporten/presteren.

Sportploeg 2012

 

Team MC1 van Hockeyclub MHC Heesch

De actie sportiefste team van het land was begin maart. Het was een landelijke actie en het team MC1 heeft zelf het initiatief genomen omdat ze gedreven zijn en bovendien gewoon een sportief team zijn. In deze tijd van verruwing van de sport een mooie actie om te laten zien dat het ook anders kan. Respect voor de tegenstander en zorgen dat je gewoon een fijne wedstrijd kunt spelen.

Sportvrijwilliger 2012

Wouter Daandels van Zwem- en waterpolovereniging Gorgo is naast actief sportend lid ook bestuurslid, lid van de Technische Commissie, wedstrijd-official, scheidsrechter, leiding op het jaarlijkse zomerkamp en ook nog organisator van het vrijwilligersfeest.

Kortom bijna alle functies binnen deze club worden door Wouter bekleed en dat geheel belangeloos en met veel plezier.

Het mag duidelijk zijn dat de eerder genoemde functies een grote aanslag plegen op de vrije tijd van Wouter. De club is hem hier zeer dankbaar voor en daarom verdient Wouter het voor 100% om sportvrijwilliger van het jaar te worden.