Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernhezeWet ruimtelijke ordening Bestemmingsplannen Ontwerpbestemmingsplan. Het college maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Ontsluiting Heeswijk-Dinther Zuid ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht van 7 februari tot en met 21 maart 2013 ter inzage ligt.


Inhoud: Het bestemmingsplan beoogt mogelijk te maken dat ten zuiden van de gemeentelijke kern Heeswijk-Dinther een nieuwe, circa 1,25 km lange ontsluitingsweg (inclusief brug over rivier de Aa) kan worden aangelegd. Het plan voorziet verder in de mogelijkheid dat het Waterschap, op in het plan opgenomen gebied aanpalend aan deze ontsluitingsweg, beekherstelplannen kan uitvoeren.

De beoogde ontsluitingsweg krijgt een aansluiting op de aan te passen provinciale weg N279. Voor die aanpassing heeft de provincie Noord Brabant een Provinciaal Inpassingsplan in procedure heeft gebracht.

Inzage:

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 7 februari tot en met 21 maart 2013 (zes weken) ter inzage in het gemeentehuis in Heesch. De plannen zijn raadpleegbaar en te downloaden via www.ruimtelijkeplannen.nl  en
www.bernheze.org .


Crisis en Herstelwet:

Op de ruimtelijke procedure is de Crisis en Herstelwet van toepassing verklaard.


Reageren: Gedurende de termijn van inzage kan iedereen op het ontwerpbestemmingsplan reageren door het indienen van een zienswijze. Deze kunt u richten aan de gemeenteraad van Bernheze, Postbus 19, 5384 ZG Heesch. Als u uw zienswijze mondeling wilt geven kunt u binnen genoemde termijn een afspraak maken met de heer M. van den Elsen van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken.


Informatieavond:

Tijdens de periode van ter-inzage-legging wordt voor inwoners en belangstellenden op 19 februari 2013, aanvang
19.30 uur in Cultureel Centrum Servaes in Heeswijk-Dinther een informatieavond gehouden waarin het ontwerpbestemmingsplan wordt toegelicht, maar ook wordt stilgestaan bij de verder te ondernemen stappen in het realisatieproces van de ontsluitingsweg. Deze informatieavond wordt in een afzonderlijke publicatie binnenkort onder de aandacht gebracht