Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernhezeOp dinsdag 19 februari a.s. om 19.30 uur vindt in Cultureel Centrum Servaes een informatieve bijeenkomst plaats. Aanleiding is het ontwerpbestemmingsplan Ontsluiting Heeswijk-Dinther Zuid dat met ingang van 7 februari 2013 ter inzage is gelegd. Inwoners en andere betrokkenen of belangstellenden zijn van harte welkom.

Het belang van de Ontsluiting Heeswijk-Dinther Zuid
De gemeente is al enkele jaren bezig om tot realisatie van het project Ontsluiting Heeswijk-Dinther Zuid te komen. Dat project richt zich op aanleg van een ontsluitingsweg tussen Laag Beugt en de (eveneens aan te passen) provinciale weg, de N279. Om te kunnen aanleggen is eerst een bestemmingsplan nodig dat aanleg mogelijk maakt. Daarvoor loopt nu de planprocedure.

Naast de ontsluitingsweg maakt dat bestemmingsplan mogelijk dat ook het Waterschap een begin kan maken met beekherstel langs de Aa. Samen met het Waterschap wordt zodoende geïnvesteerd in een evenwichtige balans tussen verkeer, water, natuur en landschap.
De beoogde aanleg van de ontsluitingsweg vloeit voort uit het Verkeersstructuurplan (2007).
De ontsluitingsweg verbetert de verkeersstructuur in de kern Heeswijk-Dinther. Naast de bestaande, huidige aansluiting op de N279 in Heeswijk komt er namelijk een nieuwe, zuidelijke aansluiting op de N279 bij. Dat betekent dat (vracht)verkeer van en naar het LOG Hazelbergsebroek niet meer door de kom van Heeswijk-Dinther hoeft. Dat landbouwverkeer zal via Hoog en Laag Beugt direct op provinciale weg afgewikkeld kunnen worden. Ook ander
(vracht-)verkeer, zoals van bedrijventerrein Retsel, zal van de ontsluitingsweg gebruik maken

Programma van de informatieavond
Tijdens de informatiebijeenkomst zullen wij u bijpraten over de ontwikkelingen sinds de vorige informatieavond van 4 juli 2012 over het voorontwerp bestemmingsplan. Wij zullen stilstaan bij de aanpassingen die naar aanleiding van de inspraak en de commissiebehandeling in december 2012 in de plannen zijn doorgevoerd. Bijvoorbeeld, bij de daar toen uitgesproken wens om toch voor een rotonde op Laag Beugt te kiezen. Ten slotte zal ook de relatie met de provinciale plannen voor de N279 de revue passeren.

Vervolg
Het ontwerpbestemmingsplan ligt nog tot en met 21 maart 2013 ter inzage. Hopelijk kan de gemeenteraad het bestemmingsplan daarna, nog vóór deze zomer, vaststellen. De raad beslist daarbij tegelijk op adviezen en eventuele zienswijzen die naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan werden ontvangen. Daarna kunnen we de verdere voorbereidingen afronden om later dit jaar met de aanleg te beginnen. Over de aanleg zelf zal te zijner tijd een nieuwe informatiebijeenkomst worden gehouden.

    
Het ontsluitingswegproject wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincie Noord-Brabant.

 

Bron: www.bernheze.org