Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

groengasDe gemeente Bernheze heeft onlangs besloten drie dienstauto’s te vervangen door drie milieuvriendelijke bestelauto’s die op schoon aardgas rijden. Zo wordt de gemeente weer een stukje duurzamer.

In 2012 zijn twee van de vijf dienstauto’s van de afdeling Civiel en Cultuur Techniek al vervangen door op aardgas rijdende Volkswagen Caddy’s. Voor 2013 stond de vervanging van de drie andere dienstauto’s, die inmiddels al 12 jaar oud zijn, op het programma.

Bij de vervanging van de dienstauto’s in 2012 zijn de uitgangspunten van het klimaatprogramma ‘Energie-agenda 2011-2014’ richtinggevend geweest. Ook bij de aanschaf van deze drie auto’s is daar rekening mee gehouden. Groen gas is op dit moment zonder twijfel de duurzaamste en schoonste brandstof voor voertuigen. Voordelen van het rijden op Groen gas zijn de vermindering van CO2 uitstoot en de verbetering van de luchtkwaliteit.

Een van de redenen om voor aardgas te kiezen was de mogelijkheid dat je bij BP aan de Nistelrodeseweg in Heesch groen gas kunt tanken. Heel dichtbij dus!

Op donderdag 6 juni om 14.00 uur worden de drie auto’s afgeleverd voor het gemeentehuis. Orange gas zal aanwezig zijn om het certificaat 100% groen gas te overhandigen aan de gemeente.