Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb BernhezeGemeente Bernheze heeft een pilotaanbesteding gehouden waarbij de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO) onderdeel was van de gunning. Het ging om de opdracht tot herinrichting van enkele woonstraten in de Componistenbuurt

in Heesch en de gelijktijdige aanleg van een regenwaterriool.

Na het behalen van ons eigen certificaat, was het tijd om ervaring op te doen met de PSO binnen opdrachten en aanbestedingen. Om deze reden is de gemeente Bernheze onlangs deze pilot gestart.

Bij de inschrijving bleek dat alle vijf de partijen zich hebben gecertificeerd; 2 aannemers als aspirant, 1 aannemer met trede 2 en de beide andere met trede 3. De uitkomst van de pilot is dan ook voor dit onderdeel positief te noemen. Aanneming en Wegenbouw Van Rosmalen BV heeft de opdracht gekregen omdat zij, in combinatie met het behaalde certificaat en de fictieve korting op de aanneemsom, de beste inschrijving hadden.

Omdat het hier een nieuw certificaat betreft, dat nog niet erg bekend is, kregen de aannemers die meededen aan de aanbesteding een kortingsvoucher van Start Foundation, waarmee ze korting kregen op de certificering.

De komende periode gaat de gemeente nog meer opdrachten op de markt zetten waarbij de PSO onderdeel zal zijn van de bijbehorende aanbesteding.

De PSO is een landelijk certificatiesysteem ontwikkeld door TNO. De PSO is een meetinstrument en maakt zichtbaar wat de bijdrage van een bedrijf is aan de werkgelegenheid van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Bedrijven met een PSO-erkenning dragen meer dan gemiddeld bij aan de werkgelegenheid van kwetsbare groepen. In de PSO worden vier prestatieniveaus onderscheiden: een aspirant-status en drie treden waarbij bedrijven, in oplopende mate, bovengemiddeld scoren ten opzichte van andere bedrijven in hun bijdragen aan werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.