Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb optimisdOptimisd werkt al enige tijd met de applicatie ‘Bereken uw recht’. Hiermee kunnen inwoners uit de gemeenten Bernheze, Schijndel, Sint-Michielsgestel en Veghel met een laag inkomen op de website nagaan voor welke vergoedingen zij mogelijk in aanmerking komen.

Bereken uw recht plus


Optimisd is sinds kort ook aangesloten op Bereken uw Recht Plus. Hierdoor kunnen een aantal minimaregelingen van Optimisd voortaan ook direct digitaal worden aangevraagd.
Door in te loggen met DigiD is het mogelijk de regelingen meteen aan te vragen. De aanvragen komen dan direct in het afhandelingsysteem van Optimisd.

Hoe werkt het?
Ga naar www.optimisd.nl en klik op de button ‘Bereken uw Recht’ (rechts onderaan). In het programma staan vragen over bijvoorbeeld uw gezinssamenstelling, het inkomen en het vermogen.
Het programma berekent vervolgens of u misschien recht hebt op een tegemoetkoming. U krijgt te zien van welke regelingen u mogelijk gebruik kunt maken. Zo kunt u vanuit huis dan digitaal een aanvraag indienen.
Het gaat daarbij bijvoorbeeld om:
- een tegemoetkoming voor u zelf of uw kinderen voor sport-, cultuur- en recreatieactiviteiten
- categoriale bijzondere bijstand voor chronisch zieken of ouderen
- kosten van aanschaf van een computer voor uw kinderen
- langdurigheidstoeslag
- een vergoeding van schoolkosten voor uw kinderen

Na ontvangst van de aanvraag bekijkt Optimisd uw recht. Soms is het nodig dat aanvullende informatie bij u wordt opgevraagd. U krijgt dan van ons hierover per e-mail bericht.
Met deze website willen we het gebruik van voorzieningen stimuleren, vooral van mensen die nog niet bekend zijn bij Optimisd en geen WWB uitkering ontvangen. Veel Nederlanders lopen geld mis, terwijl zij er wel recht op hebben.

Vrijwilligersorganisaties
Bereken uw Recht Plus is ook handig voor vrijwilligersorganisaties. Zij kunnen zo een beeld krijgen wie recht heeft op een aanvulling en waar die aangevraagd kan worden.
De Formulierenbrigade van Optimisd kan u helpen bij het aanvragen van een DigiD code.

Minimaloket Optimisd
Wilt u liever mondeling advies, bel dan met uw contactpersoon bij Optimisd of kom langs bij het Minimaloket, Frisselsteinstraat 6 in Veghel op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur.