Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb BernhezeDe strijd om Bernhezer ondernemer van het jaar zal gaan tussen Heerkens groente en fruit, XRC services en Houthandel van der Heijden.

Nominaties Bernhezer ondernemer 2014
Met nog zo’n zes weken voor de boeg

zijn de genomineerden voor de felbegeerde ‘trofee’ Bernhezer ondernemer van het jaar bekend. De jury van het Bernhezer Business Event is het erover eens dat Heerkens groente en fruit (Nistelrode), XRC services (Nistelrode) en Houthandel van der Heijden (Heesch) dit jaar mogen gaan strijden voor de definitieve uitverkiezing van Bernhezer Ondernemer van het jaar 2014. Het feit dat deze ondernemingen zijn genomineerd is op zich al een prestatie van formaat en een felicitatie waard.

Nominaties Jonge Bernhezer ondernemer 2014
Voor de jaarlijkse ‘aanmoedigingsprijs’ - Beste jonge ondernemer - zijn eveneens drie ondernemers geselecteerd: Autoroel’s (Heeswijk-Dinther), Buro Tweevoud (Heeswijk-Dinther) en Johnnie & Mieke’s dagwinkel (Vorstenbosch).

De jury
De jury, bestaande uit Wim Tolboom, Jan Maas en burgemeester mevrouw Marieke Moorman, heeft een hele kluif gehad aan de definitieve selectie van de finalisten. Maar liefst 60 kandidaten zijn voorgedragen. Deels door ondernemers zelf, maar het merendeel in de vorm van voordrachten door anderen. “Een bewijs dat vele mensen de jaarlijkse uitreiking van beste Bernhezer ondernemers van het jaar op waarde schatten”, aldus juryvoorzitter Wim Tolboom.

Criteria
Bij selectie van de drie finalisten - want zo mogen de drie genomineerden immers best genoemd worden - is uitvoerig gekeken naar de prestaties van de ondernemer of ondernemers. Natuurlijk wordt daarbij gekeken naar de cijfers en financiële prestaties. Maar misschien nog wel belangrijker is het achterliggende ondernemerschap. Vaak vertaald met termen als innovatievermogen, creativiteit, vernieuwingsdrang en doorzettingsvermogen. Ook zaken als goed werkgeverschap en maatschappelijke betrokkenheid spelen een rol bij de uiteindelijke nominatievoordracht.

Bij de kandidaten voor de aanmoedigingsprijs is de aandacht voor de financiële prestaties duidelijk ondergeschikt aan het vermogen om in relatief korte tijd op een positieve manier op te vallen als ondernemer.

Klankbordgroep
Voor de uiteindelijke beslissing heeft de jury de hulp ingeroepen van een zogenaamde ‘klankbordgroep’. Een groep bestaande uit ervaren ondernemers die zelf donders goed weten waar het om draait om als ondernemer onderscheidend te zijn. Deze klankbordgroep bestaat uit Annelies Aarts, Anthony van Bakel, Rob Lunenburg, Geert Hermes en Ton Willemse.

4 oktober bij Langenhuizen Plant
Wie uiteindelijk winnaar wordt en de titel Bernhezer ondernemer van het jaar 2014 of beste jonge ondernemer mag dragen blijft nog even een verrassing. Bekendmaking hiervan zal namelijk één van de hoogtepunten zijn op het Bernhezer Business Event dat plaatsvindt op zaterdag 4 oktober aanstaande bij Langenhuizen Plant aan de Nistelrodesedijk in Loosbroek.