Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb BernhezeDe gemeente Bernheze is met ingang van 2015 in haar eigen gemeente verantwoordelijk voor alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en opvoeding.

Deze overheveling van taken van Rijksoverheid naar gemeenten gaat gepaard met

een flinke korting op de gemeentelijke budgetten. Als gemeente hebben we dus de taak om met minder middelen, de hulp beter te organiseren. Dit kunnen we onder andere bereiken door slim in te kopen en goede afspraken te maken met uitvoeringsorganisaties en zorgaanbieders.

Verandering
Uitgangspunt van de veranderingen is meer zelfredzaamheid en dat iedereen meedoet en meewerkt. Bij elke hulpvraag wordt eerst gekeken naar wat het eigen sociaal netwerk van mantelzorg, vrijwilligers en burenhulp kan betekenen. Professionele hulp blijft uiteraard bestaan voor degenen die het echt nodig hebben.

Informatie
De komende tijd leest u wekelijks over deze veranderingen. Ook kunt u op onze website informatie vinden. Gemeente Bernheze is net als alle gemeenten druk met de voorbereiding op de nieuwe taken. Daarom is ook nog niet alles bekend. Wat we weten, kunt u op de website vinden: www.bernheze.org/samenkomenweverder. U kunt ook bellen met de gemeente, telefoon 0412-45 88 88.