Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb BernhezeOntvangt u een persoonsgebonden budget (pgb) voor hulp bij het huishouden vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Vanaf 2015 verandert de Wmo.

 

Pgb-budget

Tot nu toe heeft u hulp bij het huishouden zelf kunnen regelen met een persoonsgebonden budget. Iedereen die nu een pgb ontvangt van de gemeente Bernheze voor hulp bij het huishouden, wordt opnieuw beoordeeld. Krijgt u in 2015 bijvoorbeeld een lager pgb dan wat u nu krijgt? Wij zorgen voor een geleidelijke afbouw. Zo hebben u en uw huishoudelijke hulp de tijd om de hulp anders te organiseren.

Wilt u liever overstappen op zorg in natura met keus uit één van onze zorgaanbieders? Dat kan ook. Samen met u willen wij kijken welke oplossing in uw situatie het beste is. Wij kijken naar wat uzelf of uw sociale netwerk kan betekenen.

Afspraak maken

De gemeente neemt vanaf 1 november 2014 contact op met alle pgb-houders. U kunt ook gebruikmaken van het Wmo-loket Ook kunt u terecht bij dezelfde personen en organisaties als u gewend bent voor gratis cliëntondersteuning, bijvoorbeeld bij de ouderenadviseurs, Welzijnsinstellingen Rigom, Vivaan, Aanzet en MEE.

Meer informatie vindt u op www.bernheze.org/samenkomenweverder