Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Logo Aa en MaasZojuist maakte dijkgraaf Lambert Verheijen een voorlopige verkiezingsuitslag op lijst- /partijniveau bekend. De uitslag is als volgt:

CDA 7 zetels
Water Natuurlijk 6 zetels
VVD 4 zetels
PvdA 2 zetels
Algemene Waterschapspartij 2 zetels
50PLUS 2 zetels

Van een aantal stembureaus zijn de uitslagen nog niet binnen. Gemeente Helmond en gemeente Someren hebben nog geen uitslagen aangeleverd, van gemeente 's-Hertogenbosch missen nog de uitslagen van 10 stembureaus. Om 17.30 uur volgt een update.

Maandag definitieve verkiezingsuitslag

De komende dagen worden gebruikt om alle  stemmen te verwerken en te controleren. Op maandagochtend 23 maart om 10.00 uur wordt tijdens een openbare bijeenkomst de definitieve verkiezingsuitslag bekend gemaakt. Dan zijn ook de namen van de nieuwe Algemeen Bestuursleden bekend (uitslag op kandidatenniveau). Het Algemeen Bestuur bestaat uit de dijkgraaf en 30 leden. Zeven leden, de zo genaamde ‘geborgde zetels’, staan vast. Drie leden namens bedrijven. Drie leden namens agrariërs en overig ongebouwd en 1 lid namens natuurterreinen. De overige 23 zijn gekozen tijdens de verkiezingen

Het oude Algemeen Bestuur treedt op woensdagmiddag 25 maart af. Het nieuwe Algemeen Bestuur wordt op donderdagmiddag 26 maart geïnstalleerd.

Het voorlopig opkomstpercentage voor waterschap Aa en Maas bedroeg 40,6 % Tijdens de vorige verkiezingen in 2008 was dit 26 procent. In 2008 was het CDA de grootste partij gevolgd door Water Natuurlijk.