Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

 

optimisdHeeft u een laag inkomen en wilt u weten voor  welke vergoedingen u in aanmerking kunt komen? Maak dan gebruik van Bereken uw Recht op de website van Optimisd. U kunt ook meteen een aanvraag indienen.

 

Hoe werkt het?

Ga naar de website www.optimisd.nl  In het programma staan vragen over bijvoorbeeld uw gezinssamenstelling, inkomen en vermogen.

Het programma berekent vervolgens of u recht hebt op een vergoeding. U krijgt direct te zien van welke regelingen u gebruik kunt maken, waarna u digitaal een aanvraag kunt indienen.

Het gaat daarbij bijvoorbeeld om:

  • een tegemoetkoming voor uzelf of uw kinderen voor sport-, cultuur- en recreatieactiviteiten;
  • kosten van aanschaf van een computer voor uw kinderen;
  • individuele inkomenstoeslag;
  • een vergoeding van schoolkosten voor uw kinderen.

Vooral mensen die nog niet bekend zijn bij Optimisd en geen uitkering ontvangen lopen misschien geld mis, terwijl ze er wel recht op hebben. In de loop van dit jaar gaat Optimisd de aanvraagmogelijkheden nog verder uitbreiden.

Vrijwilligersorganisaties

Bereken uw Recht is ook handig voor vrijwilligersorganisaties. Zij kunnen zo een beeld krijgen wie waar recht op heeft en waar de tegemoetkoming aangevraagd kan worden.

U heeft voor de berekening op de website DigiD nodig. De formulierenbrigade van Optimisd kan u helpen bij het aanvragen van DigiD.

Minimaloket Optimisd

Krijgt u toch liever mondeling advies? Bel dan met Optimisd of kom langs bij het Minimaloket, Frisselsteinstraat 6 in Veghel, op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. Optimisd helpt u graag verder.